Nová posila! Do Tatranu přestupuje Tomáš Hanák

Tatran hlásí první posilu! Do střešovického klubu přestupuje Tomáš Hanák, juniorský mistr světa z domácího mistrovství v Brně.

Tomáš Hanák se do Tatranu stěhuje po dvouletém působení v Black Angels, za které v uplynulých dvou ročnících odehrál 66 utkání, zapsal v nich 103 kanadských bodů a v obou případech patřil mezi dva nejproduktivnější hráče svého týmu. S týmem z východu Prahy okusil v každém z ročníků i playoff, kde se však ani jednou nepodíval dál, než do čtvrtfinále. V letošní sezóně byl jeho osudným sokem paradoxně právě Tatran. K tomu mladý talent, jemuž je stále pouhých 19 let, přidal ještě 17 startů v 1. lize mužů, kde v dresu jeho mateřských Českých Budějovic taktéž patřil mezi tahouny pokaždé, kdy se objevil na palubovce. Teď ho čeká nová epizoda jeho kariéry, která ponese nadpis Tatran Střešovice.

Co je tím důvodem, že se přesouváš zrovna do Střešovic?
Důvodů je mnoho. Boj o ty nejvyšší pozice, ale za mě je to hlavně osobní rozvoj. Věřím, že to bude pozitivní impuls do mé florbalové kariéry.

V Black Angels ses vypracoval v jednu z opor, tak jak se na svoje působení na východě Prahy ohlížíš?
Tak v Blacích jsem si ty 2 roky nesmírně užil, poznal jsem spoustu nových kamarádů, hrál v lajně s bráchou. Byly to 2 roky, na které nikdy nezapomenu.

Kromě působení v Black Angels v rámci Superligy si naskakoval i do 1. ligy v dresu tvých mateřských Českých Budějovic. Dokázala pro tebe být i 1. liga přínosná a pomohla ti 1. liga v adaptaci na mužský florbal?
Tak v dresu Štírů budu naskakovat i dál. 1. liga je super, pro mě jako mladého hráče je to více zápasů za sezónu, každý zápas je důležitý. A samozřejmě jsem v 1. lize začínal s mužským florbalem, takže mi pomohla hodně.

Jak těžké rozhodování to bylo, opustit Black Angels?
Řekl bych, že zatím nejtěžší rozhodování v životě.

Taky sis loni zažil, jaké to je stát se mistrem světa, tak jaké jsou vzpomínky na domácí MS v Brně?
Tak vzpomínek je spousta. Vzpomínám na to velmi rád a asi ani nedokážu říct tu nejsilnější vzpomínku. Celé mistrovství je jedna velká nezapomenutelná vzpomínka.

Je pravda, že ta zkušenost, být mistrem světa, je nepřenositelná?
Je to pravda, přece jen mistr světa není každý. Prostě neuvěřitelný pocit.

Tomáš Hanák s Martinem Čermákem po vítězném semifinále domácího MS juniorů. Foto: IFF


S jakými očekáváními přicházíš do Tatranu?
Tak očekávání jsou nejvyšší, hrát o ty nejvyšší příčky a dotáhnout to až na vrchol.

Už jste se s trenéry bavili, jaká by měla být tvoje role v týmu?
Tak už jsme o tom lehce hovořili, o tom jak mě vidí, kam by mě chtěli zařadit, ale samozřejmě je to hlavně o mně, jak se mi bude dařit a celkově jak budu hrát.

Jaké budou tvé osobní cíle pro nadcházející ročník.
Tak osobní cíl je hlavně předvádět to nejlepší, co ve mně je. Bylo by určitě hezký se bodově vyrovnat předešlým sezónám, nebo se ještě posunout.

Věděl si během Superfinále, že se koukáš na svoje budoucí spoluhráče?
Nene to jsem ještě nevěděl, přestup se začal rodit na přelomu dubna a května.

Když už tým dojde tak daleko, nižší cíle do další sezóny by si asi dávat neměl, že?
Je to tak, myslím si, že cíle budou stále nejvyšší.

Na co se v Tatranu těšíš nejvíc?
Tak asi určitě na kluky, na novou partu a hlavně na novou výzvu, která mě čeká.

Ať se ti u nás daří Tome!