Trio Tatranek veze bronz ze světového šampionátu!

Trojice Tatranek - Lenka Faltusová, Lucie Želízková a Petra Malecká - reprezentovala nejen Tatran Střešovice, ale celou českou republiku na mistrovství světa juniorek, které se uskutečnilo v rozmezí 2. a 5. května ve švýcarském St. Gallenu!

TRIO TATRANEK VEZE BRONZ ZE SVĚTOVÉHO ŠAMPIONÁTU! 

Od středy 2. května do neděle 5. května bojovala česká reprezentace juniorek o cenný kov na světovém šampionátu, který po dvouroční pauze hostil švýcarský St. Gallen. V reprezentaci nechyběla ani trojice tatranských hráček - útočnice Lenka Faltusová, Lucka Želízková a Petra Malecká. 

V základní skupině los přidělil českým juniorkám výběry Norska, Německa a Švédska. V prvních dvou utkáních české reprezentantky bez problému ukázaly svou kvalitu a připsaly si dvě vysoké výhry (Norsko 9:0, Německo 8:2). Lenka Faltusová se hned dvakrát prosadila v prvním utkání s Norskem a byla po zásluze vyhlášena nejlepší hráčkou utkání. "Důležitým bodem byl pro nás vstup do mistrovství světa, v podobě zápasu s Norskem, který jsme zvládly velmi dobře, dá se říci až nad naše očekávání. Druhý zápas s Německem jsme nezvládly nejlépe, protože jsme se dlouho trápily v koncovce. To bylo možná ovlivněné i hrou Němek, která byla hodně pasivní," zhodnotila úvodní dva dny šampionátu útočníce Lucie Želízková. Ve třetím utkání základní skupiny však přišla studená sprcha v podobě vysoké prohry se 2:13 s pozdějšími mistryněmi ze Švédska. "Do utkání jsme vstoupily skvěle, první třetinu se nám dařilo se Švédkami hrát vyrovnaně a držet hratelný výsledek. Ovšem vůbec se nám nepovedl vstup do druhé třetiny, kdy jsme se asi přetaly dostatečně koncentrovat a inkasovaly jsme skoro každé střídání. To nás bohužel vyřadilo ze hry," komentuje Želízková utkání s výběrem Tří korunek. 

V sobotu odpoledne byla veškerá pozornost směřována na semifinálový duel s Finskem, který v St. Gallenu sledovalo bezmála 500 diváků. Mladé Češky přestřílely finský výběr 40:19, ale i přes více než dvojnásobnou střeleckou převahu prohrály 1:4. V utkání tak rozhodovala střelecká produktivita, jejíž úroveň na straně českého výběru bohužel zavřela finálovou bránu. "Do zápasu jsme šly hodně nahecované a věřily jsme si, že Finsko porazíme. Zápas byl opravdu ve vysokém tempu a musel diváky bavit. Byly jsme lepším týmem a Finky jsme přestřílely, ale bohužel jsme neproměňovaly šance a prohrály poměrem 1:4. Myslím si, že jsme měly k finále blíže, než předchozí české výběry," hodnotí prohru s Finskem Petra Malecká. "Nicméně věděly jsme, že tímto zápasem to nekončí a bude nás čekat zápas o bronz," dodává závěrem. 

Po velkém zklamání se musely české hráčky namotivovat, protože v neděli bylo stále o co hrát! V boji o bronz čekala na české hráčky trochu překvapivě polská reprezentace. Utkání bylo dlouho bezbrankové a v úvodu druhé třetiny to byly právě Polky, které se dostaly do vedení. Brankové manko však smazala o tři minuty později tatranská Lenka Faltusová. V závěru druhé třetiny dokonala obrat Nikol Peterková a do druhé přestávky se tak šlo za stavu 2:1 pro Češky. Ve třetí třetině to byl tuhý boj, který definitivně ukončila branka Barbory Sedláčkové, která necelé tři minuty před koncem utkání zužitkovala asistenci Lenky Faltusové, která si tak v tomto utkání připsala 2 kanadské body za 1 branku a 1 asistenci. 

Utkání o bronz s odstupem okomentovala střelkyně národního týmu Lenka Faltusová: "Do utkání o bronz jsme šly s tím, že jsme měly pevně určený cíl, a to dojít si pro medaili. Začátke utkání nebyl nejlepší, opět nás trápila koncovka, ve které hrála svou roli určitě také nervozita. Ve druhé třetině se nám podařilo otočit nepříznivý stav a ve třetí třetině jsme to potvrdily dalším gólem a mohly jsme se radovat!" Lenka závěrem zhodnotila celý turnaj: "Celé mistrovství jsem si neskutečně užila. Velký dík patří našemu realizačnímu týmu, který se o nás po celou dobu dvou let staral skvěle. Na závěr bych chtěla říct, že jsem ohromně pyšná na to, co jsme s týmem pro naši zemi vybojovaly!"

Podívejte se na rozhovor Lenky bezprostředně po bronzovém triumfu! 

Highlights z utkání o bronz, ve kterém česká reprezentace porazila Polsko 3:1! 

Gratulujeme všem třem tatranským hráčkám k zisku bronzové medaile a děkujeme za vzornou reprezentaci klubu na reprezentační akci! 

FOTOGALERIE Z MS JUNIOREK ZDE: