Dorostenky vezou po čtyřech letech medaili z MČR!

Přečtěte si obsáhlý článek mapující stříbrnou cestu tatranských dorostenek!

DOROSTENKY STŘÍBRNÉ! 

Uplynulý víkend zajížděly dorostenky na MČR do Rokytnice v Orlických horách, kde se snažily navázat na předchozí výhry ze základní části a předkola. Jak se jim to povedlo a zda dokázaly navázat na úspěch ostatních tatranských týmů, se dozvíte v článku.

Tatranské dorostenky neměly na MČR úplně jednoduchou cestu. V základní části bojovaly až do posledního zápasu, o poslední body, aby se probojovaly do předkola MČR, to se jim však s velkým úspěchem povedlo a do předkola jsme postupovaly ze třetího místa. O čtrnáct dní později náš čekal první horský výlet do Tanvaldu, kde jsme sehrály dvě utkání proti FBC Liberec. S jasnou převahou jsme postoupily na Mistrovství České republiky, které hostila za dalších 14 dní Rokytnice v Orlických horách.


Čtvrtfinále proti KM automatik FBK Jičín

Tradiční soupeř našich dospělých Tatranek tentokrát přišel do cesty i dorostenkám. Soupeř nám neznámí a těžko předvídatelný nás čekal v sobotních dopoledních hodinách a následná odveta proběhla ještě v sobotu večer. Tatranky nenechaly nic náhodě a od první chvíle, kdy vstoupily do haly, bylo jasné, pro co si do Orlických hor přijely. Naše týmovost a spolupráce převyšovala ostatní celky a v rytmu hudby, která nás všude doprovázela, bylo jasné, že tohle bude úspěšný víkend. A tak se také stalo. Zápasy proti Jičínu jsme zvládly na jedničku a po výhře 12:1 a 7:2 jsme netrpělivě vyhlížely soupeře pro semifinále.

Branky: Prontekerová (4), Kopecká (3), Býčková (3), Pěnkavová (2), Fousová (2), Mechlová (2), Houžvičková, Kris, Kramperová

Boje o medaile zahájeny s 1. SC TEMPISH Vítkovice

Po sobotní poměrně jednoduché práci přišel den D, na který dorostenky čekaly a bojovaly o něj celou sezónu. Den, kdy jedna prohra už znamenala vše.  První tým, který se nám postavil do cesty za vysněnou medailí, bylo družstvo z Vítkovic. Souboj to byl více než důležitý, proto před zápasem proběhla velmi důležitá týmová porada a video rozbor soupeře. Do utkání jsme tak vstupovaly zase o stupínek více připravené a to se vyplatilo. Po smršti tří branek v úvodu utkání si Tatranky svůj náskok pohlídaly a mohly tak slavit již 11. výhru v řadě a to s konečným výsledkem 3:1. Bylo tak jasné, že do Střešovic přivezeme po 4 letech medaili z MČR dorostenek.

Branky: Houžvičková, Košvancová


Cestu za zlatem zastavily dorostenkám až tradiční rivalky z Jižního Města.

Po úspěšném semifinále bylo jasné, že to dorostenkám cinkne. Sen o medaili už tak nebyl jen tajným přáním, o kterém se celý víkend nesmělo mluvit, aby se nezakřiklo. Bylo to tu, a už se jen čekalo, jaký kov si Tatranky domů povezou. Ve finále nás čekal náš oblíbený soupeř Tigers Jižní Město a to znamenalo tvrdý boj od první do poslední minuty. Na hřišti se odehrávala velmi atraktivní bitva, plná soubojů a krásných akcí, která se divákům rozhodně musela líbit. Finále to bylo, jak má být. První dvě třetiny skončily obě ve stejném poměru 1:1 a tak bylo jasné, že poslední dvanáctiminutovka bude znamenat vše. Bohužel pro Tatranky tuto třetinu lépe zvládly hráčky z Jižního Města a celkový výsledek 2:3 znamenal naše stříbro. Hřiště tak zalily potoky slz, kterým se naše dorostenky neubránily, avšak z prvotního zklamání přišla radost v podobě stříbrné medaile a splněného snu, kterému před měsícem snad ani nikdo nevěřil. 

Branky: Burianová, Houžvičková

Víkend plný radosti, skvělé hudby, zážitků, podpory a týmovosti tak skončil skoro nejlépe, jak mohl. Medaile na krku se našim dorostenkám houpala po dlouhých pěti letech a bylo jasné, že tým pod vedením Martina Czeczinkrara udělal za tuto sezónu neskutečný kus práce a za to jemu i celému týmu patří velké díky! Zároveň za celý tým dorostenek, děkujeme všem rodičům a fanouškům, kteří nás celou sezónu doprovázeli a nejen v tento stříbrný víkend, nám vytvořili v hledišti skvělé střešovické peklo, které nám může leckdo závidět! DĚKUJEME!

Závěrečné zhodnocení MČR z pohledu naší brankářské opory Kristýny Janglové:

"Pro mě osobně to bylo první a bohužel poslední MČR dorostenek, ale i tak to bylo super. Myslím, že být druhé v republice je dobré i s ohledem na to, že jsme se skoro nedostaly ,, ze základní části,, . Ale i tak mě to trochu mrzí, že jsme to finále prohráli. S holkama jsme si to užili a do zápasů jsme se snažili dát maximum a podporovat se. Myslím, že to byly cenné zkušenosti, které jsme zde získaly a budu držet holkám na příští sezonu palce."