Lucka Želízková: Víkend bez zápasu si neužiju!

Juniorská reprezentantka a hráčka, která již v loňské sezoně hostovala v tatranském dresu - to je Lucka Želízková, která se od sezony 2018/19 stává plnohodnotnou Tatrankou! Proč si vybrala právě Tatran a jak jí přesun do Střešovic pomohl? To vše naleznete níže!

Před začátkem minué sezony posílila řady dorostenek a juniorek hráčka, která přišla z FBC Liberec. V úvodní tatranské sezoně dokázala stále ještě patnáctiletá  Lucka Želízková v nejvyšší soutěži juniorek nastřílet ve 20 utkáních úctyhodných 19 branek a k tomu přidala 15 asistencí, v dorostenecké soutěži zakončila své působení v 17 zápasech bilancí 8+11! 

Blíží se nová sezona a spolu s ní i velká změna! Lucka Želízková již nebude v Tatranu pouze na hostování, ale od dnešního dne se stává plnohodnotnou Tatrankou! A proč si vybrala právě střešovický Tatran? "Mnohem vyšší úroveň tréninků, větší kokurence a tím odpovědnější přístup trenérů a hráček k tréninkům i k zápasům. To pro mě bylo úplně něco nového, v Tatranu se florbal prezentuje na profesionální úrovni už od nejmladších kategorií. Již od začátku mého působení v Tatranu jsem měla možnost trénovat s ženským A-týmem a hodně mě to posunulo," komentuje svou první sezonu Lucka. Chválí si i tréninkové podmínky a možnosti, které klub svým hráčům nabízí: "V Tatranu mám všechno, co potřebuji. Začátkem roku jsem byla na stáži ve švédském Pixbu a to bylo něco neskutečného. Vidět a vyzkoušet si úplně jiný florbal v 15ti letech, popovídat si o všem kolem florbalu s Eliškou Krupnovou, to asi není potřeba dál komentovat. Před květnovým mistrovstvím světa juniorek mi Tatran zařídil tréninky s chlapeckými kategoriemi, abych byla ve větším vytížení a tréninky byly ve vyšším tempu. To mi přidalo hodně hlavně kondičně a rychlostně."

Herní vytížení Lucky v Tatranu bude od nadcházející sezony opravdu veliké - bude hrát za juniorky i dorostenky a trénovat bude s ženským elitním týmem! "Florbalem žiju, tudíž se na herní vytížení těším, víkend bez zápasu si neužiju. Minulá sezóna se nám v juniorkách nepovedla tak, jak jsme si představovaly. O to větší chuť máme letos dokázat, že Tatran patří na horní příčky tabulky. Spousta holek nám odešla do žen, ale v Tatranu není přechod mezi kategoriemi složitý, protože se všichni učíme stejné herní principy. Proto věřím, že všechny uděláme maximum pro to, abychom se umístily co nejvýš."

Lucka má za sebou také bronzové mistrovství světa juniorek ve švýcarském St. Gallenu. Další akcí reprezentačního cyklu bude účast výběru juniorek v elitní kategorii Czech Open, a Lucka nebude chybět! "Náš kádr se hodně obměnil, minulý cyklus reprezentace skončil po zisku bronzu z mistrovství a to jsme zažily jen 3 hráčky, které nadále působíme v nominaci. Každopádně se těším, už nebudu v roli benjamínka, naopak se ode mne čeká více. Jelikož to bude náš první turnaj v novém složení, těším se hlavně na hru a zážitky s týmem. ALe bude to pro nás všechny výzva, ještě před našimi rodinami."

Lucce přejeme spoustu úspěchů v tatranském dresu a hodně branek na blížícím se Floorball Czech Open!