Tatranské týmy o víkendu zažijí první Open Air!

Je již tradicí, že začátkem září pořádá klub FbŠ Bohemians na Štvanici Open Air. Utkání pod širým nebem tak trochu na způsob zámořské NHL. Bohatý program začíná již dnes v sobotu a pokračuje až do nedělního večera, kdy celý Cevro Open Air zakončí duel mužů. A letos se soupeřem Bohemians v cestě za body pod širým nebem stal právě Tatran Střešovice! Zatímco v sobotu je na programu souboj mládežnických týmů, v neděli pak program začne duelem žen Bohemians a Tatranu a jak již bylo zmíněno, o zakončení celé akce se postará od tří hodin utkání mužů obou týmů.

Ačkoliv Bohemians mají s Open Air již dvouleté zkušenosti, oproti Tatranu, hosté z Prahy 6 mají zase výhodu v podobě jednoho odehrané ostrého utkání nového ročníku. Ve čtvrtek totiž v předkole Tipsport Superligy vyzvali doma Spartu, nad kterou po velkém boji vyhráli, byť jim ke dvěma bodům dopomohl vlastní gól soupeře. "Výhra, ačkoliv kuriózní, mně i celému týmu zpříjemnila úvod sezóny," přiznává Marek Beneš, jenž se ve svém prvním zápase po vyléčení zranění blýskl gólem. "Doufal jsem, že ten gól přijde už teď. Na druhou stranu jsem mohl dát tak čtyři a zápas by vypadal jinak."

Jak přiznává, k ideálu má jeho hra po všech stránkách zatím daleko, přesto věří, že se bude každým tréninkem opět zlepšovat. " Na hokejce jsem toho moc neodehrál a po fyzické stránce jsem čekal, až na tom budu v tuhle chvíli trochu líp, ale bohužel se ještě přidalo svalové zranění, a tak je to pro mě dost ostrý start," přiznává menší komplikace a přiznává: "Každopádně koleno je v pořádku, což je hlavní, ostatní bude lepší a lepší."

Venkovní ligové utkání je pro celý jeho tým velkou neznámou, přesto si nemyslí, že Bohemians budou z předchozích zkušeností nějak výrazně těžit. "Je to pro nás velká neznámá, takže jsem sám zvědav, jak se s tím vypořádáme. Oba týmy to ale budou mít stejné a v tomto případě si nemyslím, že by byla pro Bohemku nějaká výhoda, že už tento zápas absolvovala. Snad nebude celou dobu svítit sluníčko, to by to pak asi bylo celkem nepříjemné."

"Bohemka samozřejmě své kvality má, ale pokud budeme dřít a hrát chytře, tak by nás výkon měl k vítězství výrazně přiblížit. Otázkou samozřejmě je, jak se dokážeme popasovat s podmínkami, ale to teď opravdu nedokážu odhadnout. Každopádně věřím, že si tenhle netradiční zápas užijeme a zároveň si odneseme tři body," burcuje. 

Před zápasem mužů sehrají své první utkání v novém ročníku Extraligy žen i střešovické ženy, které extraligovou příslušnost loni udržely až na poslední chvíli. 

Program nedělních zápasů:
12:30 Extraliga žen: Bohemians vs. Tatran
15:00 Tipsport Superliga: Bohemians vs. Tatran

Vstupenky lze zakoupit přes portál ticketportal.