Ženy doma zabojují o první body, do STODOLY přijedou Židenice

Tatranky sice nezvládly duel s Bohemians ideálně a neberou z něj ani bod, přesto se již dívají dopředu a připravují se na tvrdou bitvu s brněnskými Židenicemi. S těmi se potkaly již v play-down dnes již minulé sezóny, kdy se právě tým z Prahy 6 dokázal na úkor soupeřek zachránit. Tato série ale rozdmýchala nemalé emoce, které se možná projeví právě již tuto sobotu opět ve STODOLE.

První utkání nové extraligové sezóny Tatrankám nevyšlo, neúspěch s Bohemians ale musí hodit za hlavu a připravit se na další duel. Tentokrát se výběr trenéra Skazka představí doma, pro trenéra německé juniorské reprezentace tak půjde o jakýsi návrat domů do STODOLY. V cestě za prvními třemi body bude jeho výběru stát tým brněnských Židenic. "Klíčové v zápase se Židenicemi bude hlavně zakončení," vysvětluje bronzová reprezentantka Lenka Faltusová. Podle ní musí tým odehrát zápas "s klidnou hlavou, zodpovědně a hlavně musí určovat tempo hry a vyvíjet tlak. Věřím, že to zvládneme a cenné tři body urveme," dodává.

Ty střešovické zástupkyně potřebují jako sůl. Ačkoliv podaly na Štvanici v rámci Open Air utkání kvalitní výkon, na body to nestačilo, samy hráčky ale ví, že k lehčímu průběhu sezóny potřebují bodovat co nejvíce, aby se neopakovaly loňské boje o udržení. "Utkání s Bohemians se podle mého názoru nejvíce zlomilo ve druhé třetině zápasu, kdy jsme měly na konci třetiny výpadek a napadalo dost gólů z našich chyb. A i přes to, že jsme si neodnesly tři body my, tak mě zápas bavil, byl v dobrém tempu a budu na něj vzpomínat v dobrém," přiznává. Není se čemu divit, jak pro ženy, tak pro muže, šlo o první Open Air v životě, nikdy předtím se duelu pod širým nebem neúčastnily.

Židenice jsou sice jedenácté, ani tento fakt ale nezaručuje snadný přístup k bodům. Již v play-down tento soupeř dokázal, že umí bojovat až do posledních sekund a že nic nedá zadarmo. "Myslím si, že to bude tvrdá hra a zajímavý zápas, už jen z důvodu,  že je nám to známý soupeř z play-down. Určitě to nebude lehké utkání. My jsme se ale poučily z chyb, které jsme dělaly a do zápasu nastoupíme s čistou hlavou a touze po vítězství, takže věřím a doufám, že to klapne a znovu Židenice pokoříme." Pravdou však zůstává, že si tyto týmy mají z loňské záchrany co vracet - byly to právě tyto bitvy, které v play-down extraligy žen vyvolaly obrovské emoce a nevraživost mezi oběma kluby.

Tatran Střešovice:

Tatranky jsou po prvním zápase deváté bez zisku jediného bodu, když podlehly výsledkem 4:8 Bohemians. Nejlepší střelkyní domácích je Daniela Reindlová, která Bohemians vstřelila dva góly.

K1 Florbal Židenice: 

To brněnské hráčky neměly v domácím prostředí o víkendu sebemenší šanci. Nájezdnice z Jižního Města totiž domácím uštědřily porážku v podobě šesti branek, Židenice přitom ale neskórovaly ani jednou. Bude tak na nich, aby mezi sebou objevily střelkyni, která potáhne tým, tento úkol ale nebývá vždy jednoduchý.

Tatran Střešovice - K1 Florbal Židenice| sobota 15. září od 17:45| STODOLA Aréna Střešovice