Jsme v semifinále! Střešovice porazily Chodov a jdou do dalšího kola Poháru

​Sezóna jako na houpačce. Jednou dokáže výběr kapitána Filipa Ullmanna potrápit a nejednou i porazit favorita, pak ale Střešovice dokážou ztratit zcela jasný duel s papírově slabším soupeřem. Taková je charakteristika výkonů Tatranu. O výkonech jako na houpačce přesvědčili Tatranští své fanoušky i tentokrát.

Již v první minutě ukázali Chodovští, kdo je na Jižním Městě doma a vstřelili první gól utkání. Hosté z Prahy 6 se ale nevzdávali a brzy odpověděli stejnou mincí: po přihrávce Marka Beneše skóroval Jakub Kolísko. Ta samá dvojice se předvedla ještě o sedm minut později, touto akcí navíc dostala svůj tým do vedení 2:1

Bohužel pro tým Milana Fridricha domácí přidali dva góly a ovládli první dvacetiminutovku, přesto byl Tatran pilnějším celkem, svého soka přestřílel 8:7. Jakmile začátkem druhé třetině domácí odskočili do vedení na 4:2, kde kdo by si myslel, že Fridrichovci mají namále, opak byl ale pravdou. Opět se předvedlo duo Beneš-Kolísko, kdy druhý jmenovaný opět zakončil a zpečetil hattrick, skóre po čtyřiceti minutách bylo těsně lepší pro Chodov: 4:3. Na góly to byl ale právě střešovický tým, kdo opět dominoval (Tatran v této disciplíně ve druhé třetině předčil Chodov poměrem 10:5).

Osmatřicet sekund po zahájení poslední části nabil Tom Ondrušek Šimonu Doubkovi, který svůj tým poslal opět do dvoubrankového vedení, byl to ale zároveň poslední chodovský gól toho večera. Pak přišel na scénu opět hostující Tatran, jeho hráči se nejprve dotáhli a následně jedním gólem přehoupli do vedení. Vítězný gól na 6:5 dával za hosty Filip Langer, benjamínek národního týmu a poslal svůj tým do semifinále Poháru České pojišťovny. Domácím se totiž v posledních necelých dvou minutách nepodařilo na obranu a brankáře Střešovic najít recept a skončili tak před branami semifinále.

Semifinálový boj s jedním z účastníků čtvrtfinálového boje mezi Bohemians a Libercem je na programu hned třetího ledna a Fridrichův tým má velkou šanci dojít až do finále, kde, pokud nezapomene hrát svůj kvalitní florbal, by mohl dosáhnout na zlato. Koneckonců všichni žhaví kandidáti na vítězství již vypadli a ve hře tak pro případné finále zůstává Sokol Pardubice, nebo FBC Ostrava