GOTHIA 2019: Černý den a 2 medaile

Gothia Innebandy Cup 2019 je u konce a s ním i účast všech 11 tatranských týmů a více než dvousetčlenné střešovické výpravy! Pojďme si společně shrnout působení historicky nejpočetnější tatranské hráčské a trenérské skupiny!

ČERNÝ DEN A 2 MEDAILE

Tatranská výprava mířila na letošní ročník Gothia Innebandy Cup jako obhájce titulu BEST CLUB! Po základních skupinách vše nasvědčovalo minimálně podobně úspěšné turnajové účasti, jako v minulém roce. Po základních skupinách si 11 tatranských týmů připsalo ve 48 zápasech 35 výher, 7 remíz a pouhých 6 proher. Celkem 5 týmů vyhrálo svou skupinu (B13, B14, B15, B16 a B18) a ze druhého místa mířily do playoff mladší žáci z B12 a juniorky z G18. 

I přes výrazný úspěch v základních skupinách byl sobotní den výsledkově zřejmě tím nejčernějším v historii tatranských účastí na turnaji. Vše odstartovala nájezdová prohra dorostenců v B15, kteří podlehli Warbergu. V osmifinále opustil turnaj také velice silný výběr našich juniorů, kteří rovněž nezvládli nájezdovou loterii. Po prohře se silným CL98IC skončili ve stejné fázi jako junioři i starší žáci v B14, stejný soupeř vystavil ve čtvrtfinále stopku i mladším žákům v B12. Černý tatranský den podtrhl i druhý tým starších žáků v B13, který i přes obrovskou střeleckou převahu vypadl rovněž ve čtvrtfinále.  

I tak ale nebylo vše jen černé! Fantastické juniorky dokázaly oplatit semifinálovou prohru z loňských Prague Games týmu IBK Lund, který zdolaly ve čtvrtfinále 6:1, což Tatranky nakoplo i k semifinálové výhře 3:0! Ve finále v krásné bitvě se švédskými Hovslätts IK nakonec holky jen těsně nestačily a po prohře 2:5 bere tým složený převážně z dorostenek skvělé stříbrné medaile! Druhým medailovým týmem byli dorostenci z B16, kteří po vítězství ve skupině zvládli čtvrtfinálovou nájezdovou loterii, ale v semifinále nestačili na švédský FBC Aspen, a byla z toho tak bronzová medaile. 

Za zmínku určitě stojí i výkony našich dvou nejmladších týmů v kategorii B11 hrané bez playoff formou větších skupin "každý s každým." Mladší žáci 07 svou skupinu opanovali bez ztráty jediné kytičky, plnili směle své zápasové cíle a prezentovali se pohlednou hrou. Tým elévů složený z hráčů 08 a 09 statečně bojoval v zápasech proti o 1-2 roky starším hráčům. Nejmenší Tatraňáci dokázali turnajem projít bez prohry. 

Statečně bojovaly i dívčí týmy. Nejmenší Tatranky v týmu složeném z elévek a mladších žákyň měly po celou dobu turnaje potíže se střílením branek a tak byla jejich největším výsledkovým úspěchem remíza 0:0. Holky ale skvěle fandily všem ostatním týmům, které se probojovaly do playoff. Tým starších žákyň po "remízové" základní skupině prošel až do semifinále B pavouka, kde ale nestačil na Jönköping. 

Letošní Gothia Innebandy Cup jsme tak zakončili ziskem dvou medailí. Děkujeme všem tatranským hráčům za předvedenou hru, trenérům za vedení všech týmů a rodičům za skvělou podporu ať už přímo ve Švédsku, nebo u online přenosů. Níže se podívejte na krátké bilancování všech týmů! 

B11 (Elévové 08, 09)

Neskuteční elévové zvládli 6 bitev v kategorii s o 1-2 roky staršími na jedničku a turnaj odehráli s bilancí 4 výhry a 2 remízy!

B11 (Mladší žáci 07)

Výsledkově kluci zvládli projít turnajem a skvěle se připravit do pavokového systému turnaje na příští rok s bilanci 7 výher bez jediné porážky, což znamená že ovládli skupinu 3.

B12 (Mladší žáci 06)

Po jediné prohře ve skupině se 06ky umístili na druhém místě, což jim ale určitě nevadilo, právě naopak! Staršímu ročníku mladších žáků vystavil stopku až ve čtvrtfinále silný CL98IC

B13 (Starší žáci 05)

Starší žáci 05 prošli suverénně základní skupinou a zvládli i ošemetné osmifinále. Ve čtvrtfinále bohužel nenašli recept na překonání silné obrany soupeře a i přes obrovskou střeleckou převahu podlehli IF Gransholms 1:2. 

B14 (Starší žáci 04)

S bilancí +/- na úrovni 38 bodů zakončil tým 04 základní skupinu naprosto suverénně na první místě. Hned v úvodní části vyřazovacích bojů však narazil na CL98IC, který byl ve své skupině podobně suverénní, a našim starším žákům v osmifinále neumožnil projít do dalších bojů. 

B15 (Dorostenci 03)

Dorostenci v B15 rovněž ovládli základní skupinu, když ztratili pouze v remízovém utkání s IBK Genarp, které bylo reprízou loňského finále. O čtvrtfinálové účasti 03ek rozhodovala v souboji s Warberg IBF až nájezdová loterie, kterou bohužel lépe zvládl soupeř. 

B16 (Dorostenci 02)

Bronzoví dorostenci určitě pomýšleli stejně jako ostatní chlapecké týmy na lepší umístění, ale bronzová medaile z Gothia Innebandy Cup se určitě počítá! Všem hráčům za tento úspěch gratulujeme! 

B18 (Junioři 01, 00)

Silný tým juniorů po vítězství ve skupině bohužel nezvládl hned první kolo playoff a v osmifinálových nájezdech podlehl norskému Sveiva Innebandyklubb.  

G12 (Elévky, mladší žákyně)

Elévky a mladší žákyně nasbíraly v turnaji spoustu cenných zkušeností a připsaly si jeden bodík za remízu ve skupině! :) Stopku jim v osmifinále B pavouka vystavil švédský FBC Lerum

G14 (Starší žákyně)

Stržky dokázaly po remízách ve skupině, které je stály postup do A playoff zabojovat v B pavouku, ve kterém skončily těsně před finále. V semifinálové bitvě podlehly Jönköpings IK 0:1. 

G18 (Juniorky, dorostenky)

Stříbrným juniorkám můžeme jen znovu pogratulovat! Podívejte se na jejich oslavu semifinálového postupu!