Filip Langer: Na Bohemku umíme, přijďte nás podpořit!

Zápas Tatranu a Bohemians jsou vždy velmi vyhrocené. Není se čemu divit, oba týmy předvádí kvalitní florbal, často se potkávají v play-off, jsou z jednoho města. A aktuálně hned vedle sebe v tabulce.

Výkony Střešovic jsou jako na houpačce. Dokážou porazit Chodov i Spartu, pak ale z nepochopitelných důvodů vyhoří s týmem z nižší části tabulky. Přesto se podle mladého útočníka Filipa Langera nejedná o podcenění soupeře. „Je to pravděpodobně způsobené naší neschopností v zakončení. V zápasech si vypracujeme dostatek střel a šancí, ale ve finální fázi nám to nelepí,“ mrzí ho.

Tatran se nachází na šesté pozici s celkovým počtem třiceti bodů. Hned pod nimi jsou Bohemians s minimální ztrátou dvou bodů. Aby toho nebylo málo, právě tyto dva týmy se nyní střetnou na půdě STODOLA Arény. Buď si domácí upevní svoji pozici a v případě libereckého zaváhání s Lípou půjdou na pátou pozici, nebo se přesunou na sedmou pozici. Taky se ale může stát, že se propadnou až na osmou pozici – zde Otrokovicím na Tatranské chybí tři body.

„Rád bych fanouškům vzkázal, ať dorazí, protože zápasy s Bohemkou jsou pravidelně hodně vyhrocené a pozice v tabulce u obou týmů si žádá vítězství, takže to bude zápas s pořádným nasazením,“ láká benjamínek národního týmu. Ten jedním dechem dodává, že věří, že Bohemku umí jeho týmu přehrát nejen v nasazení a bojovnosti.

Pokud chtějí hráči Milana Fridricha pomýšlet na výhru, musí být důslední v zakončení a pořád věřit tomu, že jsou schopni prolomit smůlu, zdůraznil ještě Langer. Právě jeho bodový příspěvek bude potřeba i tentokrát. S dvanácti góly je druhý nejlepší střelec týmu, hned po Marku Benešovi (devatenáct gólů). Oproti tomu hráči Bohemians mají hned několik střelců.

Rozhodovat tak bude mimo jiné i výkon fanoušků, které Tatran v tomto důležitém boji potřebuje! Dorazte do STODOLA Arény a podpořte domácí borce v cestě do play-off. Jak totiž Langer říká závěrem: „Z naší strany se určitě nemůže jednat o podceňování soupeřů, my každým zápasem bojujeme o co nejlepší pozici pro play-off. Každý ztracený bod v téhle situaci se počítá za dva.“ 

Tatran Teka StřešoviceFbŠ Bohemians| 19. ledna od 18:00| STODOLA Aréna Střešovice