Pavel Skazko: Soupeři už vědí, že na nás body jen tak sbírat nebudou

Zatímco minulou sezónu Tatranky odvrátily sestup do první ligy žen, letošním cílem by oproti loňsku mělo být play-off. A to i navzdory nevyváženým výkonům.

I když začátek sezóny nebyl úplně dle představ, chtělo to čas. Hráčky si musely zvyknout na systém a strategii, jakou vnesl do týmu nový trenér Pavel Skazko. A ačkoliv jeho svěřenkyně i v poslední době spíš body prohrávají, než získávají, nevydávají je bez boje a mnohdy rozhodují o výhře soupeře detaily.

„Tým je mladý a potřebuje se vyhrát, ale myslím, že soupeři už vědí, že na nás body jen tak sbírat nebudou,“ těší Skazka. Velkým úspěchem bylo pro střešovické ženy získání pěti bodů z posledních dvou utkání. Nejprve porazily jasným výsledkem 5:3 Jičín, za který nastupují exchodovské lvice, o týden později si venku vyšláply na osmou Olomouc. Zde výhru pečetila ve čtrnáctém kole nájezdů Anežka Viplerová a rozhodla o dvou bodech pro její tým.

Nyní se tak po dlouhé době na deváté a desáté pozici ženy nachází na osmé příčce, poslední postupové do play-off. Jak Skazko s úsměvem dodává, klíčové k postupu do vyřazovací části sezóny je zisk minimálně šest bodů. „Potřebujeme pokračovat ve výkonech, které předvádíme v posledních duelech a ještě přidat něco navíc, protože přímí konkurenti se rozhodně budou rvát o každý bod.“


Nyní přivítají doma Tigers. To prošlo obměnou hráček, a i když jsou v extralize žen na třetí příčce, například na Czech Openu je Tatranky porazily. Rozhodně tak půjde o zajímavý duel, jenž je na programu v neděli odpoledne, následně ve STODOLA Aréně vypukne boj o šestou, možná i o pátou, pozici v podání mužů s Bohemians. „Jdeme do zápasu s cílem vyhrát. víme o kvalitách soupeře, ale také víme, že jsme schopni Tigers porazit, pokud se vyvarujeme zbytečných chyb,“ zakončuje Skazko.

Tatran Střešovice – Ivanti Tigers Jižní Město| neděle 20. ledna od 15:00| STODOLA Aréna Střešovice