Rebro najel na nový způsob přípravy a vychytal druhou nulu v kariéře

V posledních třech sezónách se z Michala Rebra stávala pomalu nepsaná jednička brankovišti. Oficiálně místo hlavního brankáře zaujal ale až v letošní sezóně. Výkony maskovaného muže poslední dobou eskalují a v utkání proti Pardubicím zaznamenal druhou nulu v kariéře.

Vychytal jsi druhou nulu v kariéře, co ti po utkání blesklo hlavou?
Po utkání už se jednalo spíše o velkou úlevu a radost. Zato poslední třetina byla jeden velký stres a strach při každém přechodu soupeře za půlící čáru. Mohlo to tam spadnout kdykoliv. Naštěstí kluci vzorně bránili a spoustu nepříjemných situací mi pomohli vyřešit.

Pamatuješ si ještě, kdy jsi získal první nulu?
Donedávna poslední nulu jsem získal 2 roky zpět v semifinále play-off proti Mladé Boleslavi. Už jsem v ní ani nedoufal a tady byla hodně nečekaná vzhledem k soupeři a mé předchozí absenci ve čtvrtfinálových bojích. 

Během posledních dvou tří sezón se z tebe stala postupně jednička Tatranu, vnímáš teď výraznější tlak?
Já to vnímám spíše opačně a tlak cítím nižší. Vím, že jeden „horší“ výkon nemusí znamenat nic zásadního a můžu tak být v klidu. Snad jen mimo florbal si člověk dává větší pozor na nevyžádané zranění.

Tým letos nehraje konstantně, přesto se poslední dobou dost herně zvedl a nese to ovoce. Cítíš silnější formu před play-off?
Letošní výkony jsou jedna velká houpačka. V hlavách se neumíme srovnat s nasazením proti papírově slabším soupeřům a naopak proti silnějším podáváme ty lepší. Paradoxně jsem se tak ke konci základní části dostali do situace, kdy pro nás neexistuje slabší soupeř.

Ačkoliv jste v poslední době spíše na vítězné vlně, tým jezdil v okleštěné sestavě, čím to bylo?
Letošní kádr není tak široký jako v předchozích ročnících. Když se k tomu přidá pár zranění a případné vytížení juniorských hráčů, tak hrajeme i na dvě pětky. Letos to tak bohužel je a nezbývá než doufat, že se do play-off dají všichni dohromady.

Play-off tu bude už brzy, řešili jste s kluky třeba koho byste chtěli do playoff? Kdo je takový váš schůdný dream tým?
Ještě nedávno jsem řešili jak se do play-off vůbec dostat. Takže ideální soupeř se neřešil a ani takový nebude. Naštěstí se nám vyhnou týmy ze spodku tabulky. To by byl pro nás letos velký problém. 

Budeš se na play-off připravovat rozdílněji než na základní část?
Od začátku roku jsem najel na jiný režim a snažím se tělo více zatěžovat tak, abych si simuloval zátěž, která je v playoff.

Co si pod jiným režimem máme představit?
Od ledna jsem začal chodit pravidelně do fitka a i den před zápasem jedu plnou zátěž, aby si tělo zvyklo, že po sobě může v rychlém sledu následovat více zápasu.