SPOLEČNĚ RYCHLEJI: Do projektu se připojuje TJ Sokol Dobříš

Na přelomu ledna a února byl uskutečněn významný krok ve spolupráci Tatranu Střešovice a TJ Sokol Dobříš, která byla zahájena již v minulém roce. V rámci návštěvy šéftrenéra akademie a koordinátora projektu Společně rychleji Martina Czeczinkara došlo k oficiálnímu přidání dobříšského florbalového oddílu do tohoto úspěšného projektu! Více si přečtěte níže.

SPOLEČNĚ RYCHLEJI: Do projektu se připojuje TJ Sokol Dobříš 

Projekt SPOLEČNĚ RYCHLEJI se úspěšně rozrůstá. Šéftrenér akademie Martin Czeczinkar a hráč A-týmu Adam Tlapák na přelomu ledna a února navštívili tréninky TJ Sokol Dobříš a při této příležitosti byla i podepsaná smlouva zahajující oficiální spolupráci obou klubů.

Oficiální zahájení spolupráce obou klubů okomentoval i vedoucí dobříšského oddílu Michal Ciboch: "Spolupráce partnerského oddílu střešovického Tatranu s naším oddílem je pro nás příslibem kvalitního rozvoje hráčů a florbalu na Dobříši. Náš oddíl je omezen počtem hráčů, kteří jsou schopni tréninků nejvyšší úrovně a od partnerství si slibujeme možnost rozvoje těchto hráčů a jejich další růst. Očekáváme zpestření našich tréninkových jednotek a obohacení našich trenérských zkušeností, zásobníků cvičení, trendové vedení s podrobnou analýzou jednotlivých výstupů trenéra. Těšíme se na možnosti návštěv tréninků všech věkových kategorií Tatranu a možnosti zapojení do trénování."

Jaké konkrétní kroky byly již směrem k posunu hráčského a trenérského rozvoje v Dobříši uskutečněny? "V současné době došlo k několika schůzkám ohledně výběrů hráčů k přestupu a konzultaci ohledně vedení oddílu. Dalším přínosem byly dvě návštěvy tatranských trenérů a hráčů v celkovém rozsahu 7 tréninkových jednotek (7h), kde jsme zpestřili tréninky hráčům a hráčkám všech věkových kategorií a společně jsme vytvářeli florbal zábavnější, kvalitnější co do techniky a rychlejší co do herního projevu," dodal Michal Ciboch

K úspěšnému pokroku ve spolupráci obou klubů se vyjádřil i koordinátor projektu Martin Czeczinkar: "Společná cesta Tartanu a Dobříše v rámci projektu SPOLEČNĚ RYCHLEJI se z mého pohledu zatím vyvíjí oboustranně velmi dobře. Trenéři, s kterými jsme měli možnost spolupracovat dělají pro tento klub opravdu vše. Zápal, emoce a touhu po inspiraci jsme cítili při každém tréninku." 

Martin navázal i na závěrečná slova dobříšského vedoucího Michala Cibocha: "Kromě předávání know how společně s elitními hráči v Dobříši se také jeden z trenérů zúčastnil vzdělávacího semináře Dialogy u nás na Tatanu a soustředění mládeže v pozici asistenta kategorie mladších žáků. Z Dobříšského florbalu máme nyní tři zástupce, kteří se dále posouvají ve svém růstu v našich mládežnických kategoriích. Doufám, že dobříšskému florbalu do budoucna pomůžeme v dalším směřování."

Věříme, že oficiální zahájení spolupráce přinese zintenzivnění a zkvalitnění přínosu pro oba kluby. Projekt SPOLEČNĚ RYCHLEJI se tedy rozjíždí na plné obrátky!