Tatraňáci ve světě: Trio našich hráčů v zemích florbalové TOP3!

Hned trojice tatranských dorostenců a juniorů vyrazila během ledna na zkušenou do zemí florbalové TOP3! Matěje Havlase čeká půlroční hostování ve finském EräViikingit, Ondra Papoušek na stejnou dobu okusí florbal ve švédském Lindås Waves a Matěj Moravec bude 3 měsíce zrát ve švýcarském Floorball Thurgau! Přečtěte si v článku, jak se klukům jejich angažmá zatím líbí a také, co pro vás ve spolupráci s nimi připravujeme na Instagramu!

FINSKO: MATĚJ HAVLAS

I přes původní vyjednávání s Pixbo Wallenstam (viz. prosincový článek s Matějem) nakonec talentovaný Tatraňák zamířil na zkušenou do služeb finského giganta EräViikingit"Jsem tu opravdu spokojený. Do týmu jsem zapadl a florbalově si nemůžu stěžovat. Co mi na Finsku vadí je zima, ale pokud vyjde i počasí, nemám s ničím vyloženě problém nebo potíže," říká nadějný junior, který již v příštím roce bude moci nastupovat v Tipsport Superlize.  

Matěj si ve druhé nejvyšší finské soutěži Divari připsal fantastických 9 bodů (4 góly, 5 asistencí) v pouhých 6 zápasech. Ve 3 startech za juniorský tým v soutěži U21 dokázal vstřelit 2 branky! 

ŠVÉDSKO: ONDRA PAPOUŠEK

Ondra byl v pořadí druhým Tatraňákem, který vycestoval na zkušenou do zahraničí (viz. lednový rozhovor s Ondrou). Konkrétně do služeb švédského velkoklubu Lindås Waves IBK"Všichni se tu k sobě chovají přátelsky a to jak lidi mezi sebou v klubu tak i celkově lidi ve městě. Sicemě už od výběrů trápí zdravotní problémy, takže mě trochu štve, že tréninkům a zápasům nemůžu dávat víc, ale i tak si to tu florbalově strašně užívám," hodnotí svou dosavadní švédskou misi tatranský dorostenec.  

Ondra nastoupil celkem pětkrát za dorostenecký Lindås tým a připsal si celkem 6 bodů za 5 úspěšých zásahů a 1 asistenci! Na kontě má i dva starty v nejvyšší juniorské soutěži. 

ŠVÝCARSKO: MATĚJ MORAVEC

Jako třetí v pořadí vyrazil do země helvétského kříže za svým bývalým trenérem Mírou Vybíralem tatranský junior Matěj Moravec, který zamířil na tříměsíční zkušenou do švýcarského Floorbal Thurgau (podrobněji v lednovém rozhovoru s Matějem). "Jsem moc rád, že jsem dostal tuhle možnost. Co se týče florbalu, tak mám dva tréninky za den, kromě středy a pátku, takže mám velkou možnost se zlepšit. Mám tu už taky hodně kamarádů, za to jsem rád," hodnotí své úvodní týdny ve Švýcarsku tatranský junior. 

Matěj zatím odehrál 2 zápasy za U21 Floorball Thurgau a v pátek ho čeká první utkání playoff juniorky s Willerem!

INSTAGRAM TAKEOVER

No a protože situace, kdy máme Tatraňáky na zkušenou hned ve třech TOP florbalových destinacích, není úplně obvyklou, rádi bychom Vám přiblížili, jak jejich zahraniční štace probírá. V následujících třech týdnech tedy každý z nich převezme na jednu středu tatranský instagramový účet. Budete mít možnost klukům posílat otázky týkající se jejich působení v zahraničí! 

Středa 13.2.: Matěj Havlas (FIN)

Středa 20.2.: Ondra Papoušek (SWE)

Středa 27.2.: Mtěj Moravec (SUI)