První čtvrtfinále tatranským barvám nesedlo, první bod berou Ostravané

První čtvrtfinále nebylo pro střešovické barvy příliš úspěšné, muži i ženy padli poměrně vysokými rozdíly (8:3 a 6:1). Dnes se ale hraje nanovo a od nuly. Muži na Dubině začínají v 18:00, ženy v Muglinově v 16:00.

První duel čtvrtfinále mužské superligy a ženské extraligy nebyl pro tatranské barvy příliš pozitivní. Muži nejdříve s Vítkovicemi drželi krok, po pětiminutovém vyloučení Dalibora Švédy za hrubost bylo víceméně rozhodnuto. Domácí využili šanci a v přesilové hře čtyřikrát skórovali. "Určitě jsme neočekávali takovýto průběh. To vyloučení nás vyvedlo z toho, co chcete hrát a když dostanete čtyři góly v oslabení, tak se v play-off těžko něco s takovým zápasem dělá," mrzelo Milana Fridricha po zápase.

Světlou stránkou výkonu jeho týmu byl dvougólový Filip Langer, který mohl pohodlně zkompletovat hattrick, nakonec se mu to ale nepovedlo, po utkání byl vyhlášen nejlepším hráčem Tatranu. Dnes se ale hraje od nuly a tým se snad vyhne zbytečným vyloučením, která by mohla výrazně ovlivnit výsledek. "Je to 0:1, my dnes musíme změnit přístup a disciplínu," dodává Fdridrich.

O pár kilometrů dál se v Ostravě - Muglinově představily po dlouhých pěti letech bez play-off Tatranky. Ačkoliv od začátku prohrávaly, dlouhou dobu bylo srovnání na dosah. Ještě koncem druhé třetiny bylo skóre 3:1 z pohledu domácích a šance na vyrovnání existovala. Bohužel v čase 33:23 šly domácí Ostravanky do čtyř, jenže Tatranky nedokázaly nabídnutou šanci zužitkovat, a tak se snížení nekonalo. Naproti tomu v poslední části domácí tým třikrát skóroval a rozhodl o konečném výsledku 6:1.

"V první třetině jsme měli zbytečně velký respekt z jména a soupeř nás přehrával. To se ale od druhé třetiny změnilo a jediné co nás v tomto zápase může mrzet je jedna vstřelená branka, protože šancí bylo mraky. Zítra budeme ready se posunout zase o kousek dál," komentoval prohru trenér Pavel Skazko.