Ženy budou odrážet nájezd Ostravanek a pokusí se sérii zvrátit

Tatranky splnily cíl. Dostaly se do play-off a místo o udržení tak bojují o případný titul. Ten je v jejich cílech prozatím asi vzdálený, přesto nic není nemožné. Tatranky by rády alespoň prošly prvním kolem, což by po celoročním snažení bylo bráno jako třešnička na dortu. Podaří se jim tak doma sérii s Ostravou zvrátit?

Ačkoliv se ženám v prvním čtvrtfinálovém úplně nedařilo a Ostravankám podlehly vysoko 1:6, druhé utkání bylo o poznání lepší, tým Pavla Skazka padl až po nájezdech, ve kterých byl úspěšnější domácí výběr. Ženy tak prohrály 3:4. Je tady druhý hrací víkend. Stav série 0:2 z pohledu Pražanek. 

Poslední utkání ale slibuje parádní podívanou, ačkoliv bylo cílem střešovických žen se do play-off alespoň dostat, rády by se dostaly dál než do prvního kola vyřazovací části. A o své síly Tatranky chtějí přesvědčit nejen sebe a své fanoušky, ale i svého soupeře. "Venku jsme Ostravu potrápili. Doma jim nachystáme peklo," slibuje Skazko, který je u týmu teprve první rok a už splnil pětileté čekání na vyřazovací část. 

O síle soupeře ví i trenér ostravského FBC Jakub Robenek a nerad by něco podcenil. "V tom druhém zápase jsme spálili i to, co se podle mě spálit nedá. Ale byl to parádní play-off zápas, který nás může hrozně moc vystřelit nahoru. Rozhodně se těšíme do Prahy, kde nás nečeká nic lehkého," přiznává. 

Ačkoliv budou mít ženy v zádech skvělý střešovický fanklub, Ostravanky nejsou lehkým soupeřem. A pokud by se tedy domácí skvadře nepodařilo sérii ještě zvrátit, i tak by se jednalo o skvělý výkon. Vždyť ještě loni bojoval tým pod vedením Miroslava Vybírala o záchranu mezi elitou, rok před tím brázdil prvoligové vody. Tahounem soupeřek je Nela Kapcová, ta ve dvou zápasech vstřelila pět branek, mezi jednou z nejdůležitějších hráček Tatranu bude Anna Válková. Ta v každém z obou utkání vstřelila gól.

Všichni fanoušci, kteří si během víkendu zakoupí ve fanshopu v průběhu zápasu klubový sortiment, si budou moci vytočit na kole štěstí další super vychytávky. Například kšiltovky, tričko či šály. 

Tatran Střešovice - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava| sobota 9. března od 16:00 a neděle 10. března od 15:00| STODOLA Aréna Střešovice