Velké finále! Junioři vyzvou Bohemku

Velké finále letošního ročníku KB ligy juniorů je tady! A bude to jako vždy pořádná bitva, při které uvidíme na hřišti velké talenty, mládežnické reprezentanty i rostoucí superligové hvězdy. Tatran přešel v semifinálové sérii hladce 3:0 na zápasy přes Black Angels, zatímco Bohemians si i přes úvodní vedení v sérii s Chodovem 2:0 zajistili postup až v pátém rozhodujícím semifinále

V základní části dokázali opanovat obě utkání Klokani a tak mají T-Rexové o motivaci určitě postaráno. Finálová série hraná na 3 vítězná utkání startuje již tento čtvrtek na Děkance. A jak to bude dále? 

HARMONOGRAM FINÁLE: 

FIN 1: Čtvrtek 11.4. | 20:00 | SH Děkanka 

FIN 2: Sobota 13.4. | 20:00 | STODOLA Aréna Střešovice 

FIN 3: Úterý 16.4. | 19:45 | SH Děkanka 

FIN 4: Čtvrtek 18.4. | 20:30 | STODOLA Aréna Střešovice

FIN 5: Pondělí 22.4. | 17:00 | SH Děkanka 


HVĚZDY TÝMŮ:

Na obou stranách barikády vstoupí do finálové série velké množství talentů, juniorských reprezentantů a stavebních kamenů superligových kádrů! V domácím týmu patří mezi největší "superligová rota" Langer, Kreysa, Sládeček, Gašparík, Piták a Sádlo! Nejproduktivnějším Tatraňákem je v součtu zápasů ve skupině A a playoff Tomáš Navrátil, který si ve 24 zápasech připsal 40 bodů za 21 branek a 19 asistencí. Za zmínku stojí i famózní střelecká forma Jonáše Kreysy, který dokázal v 5 zápasech playoff nasázet 11 branek a produktivita Filipa Langera, který v pozici dvorního nahrávače nasbíral ve shodném počtu playoff utkání 15 bodů za 3 branky a 12 asistencí! Tatran se navíc může spolehnout na silnou brankářskou dvojici Kříž - Šimůnek a druhé housle ve vyřazovacích bojích určitě nehrála ani lajna mladých dorosteneckých pušek! 

Na zelenobílé střídačce dominuje statistikám playoff jednoznačně Matěj Pěnička, který dokázal v 9 utkáních vyřazovacích bojů nastřílet 19 branek a přidal k tomu 6 asistencí. V pozadí nezůstává ani hlavní hvězda týmu a tahoun juniorské reprezentace Filip Forman, a na povedenou superligovou sezónu navazují v juniorském playoff i Jakub Buršík s Patrikem Šebkem. 

Finálovou sérii už vyhlíží i kapitán střešovického týmu juniorů Zbyšek Piták: "Já osobně očekávám od finále vyhrocenou atmosféru od prvního až do posledního zápasu. V tomhle finálovém souboji bude rozhodovat chytrost v zakončení, síla v osobních soubojích a především týmovost." A jak vnímá Zbyšek celosezónní cestu až do finále? "Letošní sezóna je pro mě fakt úspěch a jsem nejvíc rád, že ji prožívám právě s tímhle týmem, samozřejmě myslím i realizačním. Jsem si jistý, že náš celý tým si jde letos pro titul!" Finálovou sérii už vyhlíží i hlavní trenér juniorky Jakub Menhart: "Těším se na nejlepší zápasy sezóny. Máme tři silné pětky, vynikající brankáře a lavičku borců, kteřá jsou připraveni na každou příležitost. To si myslím může být velmi důležitý faktor v této sérii. Kluci jsou odhodlaní jít krok za krokem a udělat maximum pro úspěch. I pro mě bude mít finále zvláštní náboj, kdy doufám, že žák porazí svého učitele :).

Série startuje ve čtvrtek na půdě soupeře a v sobotu se oba juniorské týmy představí poprvé ve Stodole! Těšíme se na plnou halu a super atmosféru juniorského florbalu!