Rekordních 12 Tatraňáků v mládežnických reprezentacích!

12 TATRAŇÁKŮ V JUNIORSKÝCH REPREZENTACÍCH!

Ve čtvrtek 10. dubna byly zveřejněny finální nominace reprezentačních výběrů juniorů a dorostenců, ve kterých figuruje rekordních 12 Tatraňáků, z nichž hned 7 je tatranskými odchovanci! Pojďme si společně připomenout, kteří hráči budou Tatran reprezentovat se lvíčkem na prsou a jaké akce je čekají. 

JUNIOŘI MÍŘÍ NA MS DO HALIFAXU

V polovině února byla zveřejněna hlavním trenérem juniorské reprezentace Jiřím Jakoubkem první část vyvolených pro MS v kanadském Halifaxu. Během uplynulého týdne bylo vyjasněno i posledních 6 jmen a nominace je tak kompletní, a to včetně 7 Tatraňáků. Svou premiéru na velké reprezentační akci si odchytá brankář Lukáš Kříž, kterému budou v obranných řadách pomáhat týmoví kolegové Pavel Sládeček a Ondřej Sádlo. Naopak více ofenzivní úlohu by mělo mít v týmu kvarteto střešovických útočníku Filip Langer, Matěj Havlas, Jonáš Kreysa a Dalibor Švéda! Všem sedmi nominovaným hráčům gratulujeme a přejeme, ať se v zámoří daří! Lvíčata vstoupí do juniorského mistrovství v pozici obhájců bronzových medailí a hned na úvod je čeká ostrý test v podobě výběru Švédska!

HARMONOGRAM MS JUNIORŮ 

ST 8.5. | ČESKO vs ŠVÉDSKO | 16:00

ČT 9.5. ČESKO vs DÁNSKO | 12:00 

PÁ 10.5. ČESKO vs SLOVENSKO | 12:00

SO 11.5. | SEMIFINÁLE

NE 12.5. FINÁLE / UTKÁNÍ O BRONZ


DOROSTENCE ČEKÁ MEZINÁRODNÍ TURNAJ V CHOMUTOVĚ 

První velká akce nově utvořeného výběru reprezentace U17 proběhne ve dnech 23. - 25. dubna v Chomutově, kde výběr nejdříve absolvuje krátké soustředění a následně sehraje přátelská utkání s dorosteneckými týmy Finska a Švýcarska. Na tuto akci se i po zúžení nominace trenérem Matějem Kluchem probojovala hned pětice Tatraňáků! Brankoviště bude krýt Ondřej Pelech, před kterým v obranných řadách nastoupí Bohumil Piskáček a Matěj Vavroušek. Útočné reprezentační řady vyztuží Vojtěch Klápa a Ondřej Papoušek, který strávil většinu sezóny ve švédském Lindås Waves. Komentář hlavního trenéra a kompletní nominaci na dubnovou akci dorostenecké reprezentace naleznete na webu českého florbalu

HODNOCENÍ JAKUBA MENHARTA

"Chtěl bych v první řadě klukům pogratulovat k nominacím. Všech dvanáct hráčů si ji zasloužilo díky píli, nasazení a kvalitním výkonům, které předváděli po celý rok. Pro klub a trenéry je to ocenění dlouhodobé práce. V nominaci je sedm odchovanců a pět hráčů, které jsme v průběhu let přivedli. Troufám si říct, že to značí naši dobrou práci jak v tréninkovém procesu, tak ve skautingu, který je prozatím v ČR stále skoro sprosté slovo. Klukům přeji hodně štěstí a doufám, že počet našich hráčů v reprezentacích bude nadále růst."