Junioři srovnali ve finále krok s Bohemians

Stejně jako v prvním finálovém utkání i tentokrát měli střelecky navrch Bohemians, přesto svoji střeleckou výhodu ve druhém utkání nevyužili a Tatran srovnává sérii.

Po úvodní čtvrteční bitvě na Děkance, ve které si první finálový bod připsali zelenobílí se hvězdná finálová série stěhovala do střešovické Stodoly ke druhému dějství. Již po čtyřiceti sekundách šla domácí skvadra Jakuba Menharta do vedení a skvělých 312 diváků mohlo jásat, nicméně po brankách Buršíka a Šebka šla v první přestávce do šaten spokojenější Bohemka. Svůj náskok hráči Michala Jedličky upevnili dalšími dvěma góly v prostředním dějství a do poslední dvacetiminutovky šli s pocitem, že by mohli přidat i druhé vítězství. 

Tak se ale nakonec nestalo: Tatranští dokázali ve skvělé desetiminutovce třígólové manko smazat a poslat zápas do prodloužení. V něm nikdo neskóroval a šlo se tak do závěrečných nájezdů! V nich nejprve dominovali brankáři, kteří byli nakonec v prvních 5 sériích shodně dvakrát překonáni. Když v šesté sérii soupeřův sniper Pepa Juha svůj nájezd neproměnil, do středového kruhu si stoupl Filip Langer, který si se svou úlohou poradil mazácky a svou nájezdovou brankou srovnal stav finálové série na 1:1!  

"Neuvěřitelný zápas. Trochu nás brzdí ztráta koncentrace a přemotivovanost v některých pasážích. Nicméně kluci odmakali celý zápas a i s trochou štěstí jsme dnes urvali důležitý bod. Děkuji fantastickým divákům, před takovou kulisou je radost hrát," radoval se Menhart po utkání a jeho sok Jedlička doplnil: "Zápas nás, bohužel, stálo neproměnění šancí v třetí třetině a v prodloužení. Jinak výborný zápas. Jedeme dál. Děkujeme soupeři za zápas a našim fantastickým, neúnavným divákům."

Díky sobotní výhře Tatranu je tak jasné, že série se bude určitě ještě jednou stěhovat do Stodoly! Další utkání je na programu v úterý od 19:45 opět na půdě Bohemians.  

HARMONOGRAM FINÁLE: 

FIN 3: Úterý 16.4. | 19:45 | SH Děkanka 

FIN 4: Čtvrtek 18.4. | 20:30 | STODOLA Aréna Střešovice

FIN 5: Pondělí 22.4. | 17:00 | SH Děkanka