SEMIFINÁLE: strži a dorostenky na MČR postupují dál

Oba mládežnické výběry, jak starší žáci, tak i dorostenky, mají šanci se porvat o medaile! Zatímco dorostenky přešly ve čtvrtfinále přes FBC Ostrava, starší žáci ovládli základní skupinu a následně zvládli i čtvrtfinálové utkání.

Střešovičtí starší žáci prozatím prochází MČR poměrně suverénně. Po vyhrané skupině je ve čtvrtfinále čekal soupeř z Uherského Brodu, ale ani ten nedokázal rozjetý pražský celek zastavit. Již ve třetí minutě šli Pražané do vedení, které jim vydrželo sice pouhých čtyřicet sekund, zato to bylo v utkání naposledy, kdy hosté vyrovnali. V osmé minutě Tomáš Rosa poslal Tatran znovu do vedení, které jeho týmu dodalo pohodu do prostřední a zároveň bezbrankové části. 

Začátkem poslední desetiminutovky šli hráči Prahy do vedení na 3:1 a i když se soupeř dotáhl na rozdíl jediné branky, vedení si Tatran pohlídal. V neděli čeká naše borce semifinálový duel s Chodovem, svým městským rivalem. Duel o postup do finále začíná patnáct minut po dvanácté. Pokud by byl tým z Jižního Města pro hráče z Prahy 6 velkým oříškem, čeká je v 15:20 zápas o třetí místo. V opačném případě půjdou v 16:20 bojovat o zlato.

V prvním čtvrtfinálovém utkání s Ostravou dorostenky remizovaly 3:3, ve večerním utkání to ale již byl právě pražský celek, kdo si řekl o vstupenku do semifinále. Sedmi góly deklasoval svého soupeře, který se stejně jako v prvním vzájemném zápase i tentokrát zmohl jen na tři góly. "Zaslouženě jdeme dál, holky splnily herní plán do druhého zápasu na jedničku a k tomu jsme už zvládli ustát i dva krizové momenty v utkání, což nás nakoplo ještě víc. Děkujeme Ostravě za fair play sérii za kterou se nemusí stydět. Kvalitou utkání by si oba týmy zasloužily hrát určitě minimálně semifinále a ne čtvrtfinále," hodnotil sérii Martin Czeczinkar

Stejně jako jejich klučičí kolegové, i dorostenky čeká semifinálový zápas od 12:15. Jejich soupeřkami budou hráčky pražských Bohemians.