Medailová MČR: Zlaté dorostenky a stříbrní starší žáci!

MEDAILOVÁ MČR: ZLATÉ DOROSTENKY A STŘÍBRNÍ STARŠÍ ŽÁCI! 

O uplynulém víkendu proběhla současně mistrovství České republiky v kategoriích starších žáků a dorostenek. Zatímco kluci bojovali o cenné kovy ve Znojmě, holky cestovaly do České Třebové. Do Střešovic míří po tomto víkendu další 2 cenné kovy, tak si pojďme zrekapitulovat cestu obou týmů, která k nim vedla! 

ZLATÉ DOROSTENKY

Dva čtvrtfinálové zápasy s FBC Ostrava a skóre 10:6! Takové bylo první kolo play-off MČR dorostenek. Ačkoliv první utkání skončilo remízou 3:3, ve druhém byl pražský výběr rozhodně tím lepším. Městské derby v semifinále? Žádný problém, Tatranky jel zvládly a poslaly tak Bohemians do bojů o bronz. 

Aby toho nebylo málo, derby čekalo na tým Martina Czeczinkara i ve finále. Před rozhodujícím duelem s Chodovem byl ale poměrně skeptický: "Aktivní hra a bojovnost Bohemky nám ukázala, že tohle na titul nestačí," vzápětí ale svůj tým i pochválil: "Super zvládnutý obrat nás vrátil do zápasu, v naší vůli jsem věřil až do konce." Jakkoliv se před finálovým kláním bál, jeho obavy se následně rozplynuly. Hráčky z Prahy 6 pěti góly ovládly první desetiminutovku a příjemný náskok si již udržely. Výsledkem tak byla vysoká výhra 8:2.

Dorostenky si tak po loňském stříbru pověsily na krk zlaté medaile, které symbolizují dobrou práci všech hráček a realizačního týmu již od minulé sezóny. Všem holkám gratulujeme k obrovskému úspěchu! Sezónou prošly jako nůž máslem a svou dominanci v základní části I. ligy dorostenek potvrdily i na závěrečném turnaji MČR v České Třebové. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

MISTŘI! ❤️🖤 #zažijtatran #LKT

Příspěvek sdílený Tatran Střešovice (@tatranstresovice),

STŘÍBRNÍ STARŠÍ ŽÁCI

Starší žáci - konkrétně ročník 2004 - zamířili po úspěšné sezóně spolu s dalším zástupcem regionu Prahy a středních Čech Chodovem bojovat do Znojma o cenné kovy. Hned v základní skupině dali Tatraňáci jasně najevo, jaké mají na turnaji úmysly. V úvodním utkání si poradili s partnerským oddílem FbC Hradec Králové hladce 10:2 a bez větších problémů zdolali i druhého soupeře FBŠ Slavia Plzeň, kterému nasázeli 8 branek a inkasovali pouze dvakrát. Z prvního místa ve skupině tak v sobotním čtvrtfinále narazili na 1. AC Uherský brod. I přes tuhou defenzivu soupeře nakonec kluci po výhře 3:2 zvládli vybojovat kýžený postup do nedělního semifinále. 

Vzhledem k losu turnaje čekalo střešovické borce derby s Chodovem. Do utkání hraného v neskutečné atmosféře a strhujícím tempu výrazně lépe vstoupil soupeř, který již v 6. minutě vedl 2:0. Tatraňáci ale nesložili zbraně a ještě do konce první třetiny dokázali díky dvěma brankám Jakuba Pluhaře a jedné trefě Huga Konečného obrátit na 3:2. Úvod druhé třetiny byl opět v režii soupeře z Jižního města, který z hole Matěje Jambora obrátil skóre na 4:3. Před koncem druhé třetiny ale otěže utkání opět převzal Tatran a Kuba Pluhař završením hattricku srovnal na 4:4. Stejný vzorec se bohužel opakoval i v třetině třetí, v jejímž úvodu získal soupeř dvoubrankové vedení. V tu chvíli se hrálo v doslova elektrizujícím tempu. Tři minuty před závěrečnou sirénou dostali hráči Tatranu výhodu přesilové hry, kterou v čase 27:26 využil Ondra Mach, a bylo zaděláno na drama! Po time-outu šel Tatran do šesti a minutu a půl před koncem srovnal Vojta Panuška svým typickým výběhem na 6:6 a šlo se do prodloužení! V tom střídala šance šanci, ale po skvělé akci po ose Eliáš - Konečný poslal druhý jmenovaný Tatran do finále a Chodov do bojů o bronz.

Finálová bitva proti v turnaji suverénním Vítkovicím se bohužel hned od úvodu nevyvíjela dobře. Soupeř již v šesté minutě vedl 3:0 a na tatranských hráčích byla patrná velká únava po vysilujícím semifinále. Ani 2 branky ve druhé třetině korigující na skóre 6:2 nezpomalily vítkovický gólostroj, který se zastavil až na čísle 11. Výsledné skóre 11:2 je velmi kruté, ale i takové zápasy ke sportu patří. Alespoň drobnou náplastí bezprostředně po finále bylo vyhlášení kapitána týmu Vítka Hrbáčka do All-Star teamu turnaje. Všem hráčům i realizačnímu týmu patří obrovská gratulace a dík za reprezentaci klubu na skvěle zorganizovaném mistrovství! Gratulujeme ke stříbrné placce a děkujeme rodičům za fantastickou podporu po celou dobu turnaje!