Pavel Hudík novým šéftrenérem tatranské akademie!

PAVEL HUDÍK NOVÝM ŠÉFTRENÉREM AKADEMIE

V pondělí byl na našich webových stránách po vzájemné dohodě oznámen konec Martina Czeczinkara v Tatranu Střešovice. Vedení klubu již určilo Martinova nástupce v pozici šéftrenéra tatranské akademie, kterým se stává Pavel Hudík. Ten působil v uplynulé sezóně jako člen realizačního týmu dorostenek a juniorek, hlavní trenér starších žákyň a zároveň jako kondiční trenér tatranské akademie a A-týmu žen. 

"V první řadě bych rád poděkoval Martinovi za několika letou spolupráci a inspiraci v tomto oboru, i díky které jsem nyní dostal možnost se posunout v trenérské kariéře zase o krok dál. Je přede mnou velká pracovní výzva navázat na výbornou práci, kterou tady Martin několik let odváděl. Zároveň bych rád poděkoval vedení klubu za důvěru, kterou mi v tomto směru dalo. I když všechny začátky jsou těžké, tak se těším na spolupráci s trenéry, hráči, hráčkami a rodiči napříč kategoriemi akademie."

Náplň práce šéftrenéra tatranské akademie specifikuje generální manažer Jakub Menhart: "Pavlova náplň práce bude spočívat v komplexní práci s týmy tatranské akademie. Tedy od přípravky, přes elévky až po starší žáky a žákyně. Pavel je zodpovědný za celkový chod těchto týmů, práci s realizačními týmy a dohled nad tím, abychom zde pracovali koncepčně, na základě tatranského know-how a metodiky. Je potřeba zdůraznit, že práce šéftrenéra spočívá především v rozvoji trenérů (metodika a její další zlepšování, vzdělávání, zpětná vazba trenérům atd.), kteří pak dále díky tomu mohou maximálně rozvíjet své hráče," popisuje Jakub a doplňuje další části šéftrenérského úvazku: "Kromě toho spadá pod Pavla projekt Společně rychleji. Tedy spolupráce především s tuzemskými oddíly, ve kterých chceme budovat a zlepšovat funkční, organizační a trenérské struktury pro plynulý rozvoj hráčů na všech úrovních. Chceme vzájemně sdílet sjednocené know-how v oblasti sportovní i marketingové a trenérsky kooperovat mezi sebou a v neposlední řadě skautovat a posouvat hráče za kvalitnějšími tréninkovými podmínkami směrem k reprezentačním týmům."

Kromě svých trenérských povinností byl Pavel v uplynulé sezoně také event manažerem a koordinoval především skvěle fungující spolupráci se školkami na Praze 6. "Projekt spolupráce Tatranu a mateřských školek se v průběhu dvou let posunul od pravidelné spolupráce k otevření všesportovních kroužků pro školky na Praze 6 a zároveň k otevření první Dinopřípravky Tatranu Střešovice pro dětí od 4 do 6 let, která začíná v září 2019." Ve funkci event manažera nahradí Pavla Hudíka čerstvá hráčská posila tatranského A-týmu Martin Pánek