Olympiáda dětí a mládeže přinesla 12 tatranských medailí!

LODM 2019 JE U KONCE!

Od neděle 23. června do pátku 28. června proběhla v Liberci a Jablonci letní Olympiáda dětí a mládeže, na které reprezentovalo napříč krajskými výběry starších žáků a žákyň celkem 16 Tatraňáků a Tatraňaček a 3 trenéři

Podívejte se na krátké video shrnující akci, které se zúčastnilo bezmála 3500 mladých sportovců ze 14 krajů České republiky. 

2 FINÁLE, 12 MEDAILÍ! 

Celkem 16 tatranských hráčů a hráček vstoupilo do florbalového turnaje v rámci letošní LODM a ze střídačky jim pomáhali 3 trenéři - výběr kluků Prahy vedli Jakub Menhart s Honzou Volákem a výbornou práci u výběru Vysočiny odvedl hlavní trenér tatranských juniorek Marek Michálek.  

Pondělí a úterý se neslo v duchu bitev v základních skupinách, v rámci kterých každý tým svedl celkem 6 zápasů, přičemž do čtvrtfinále postupovali ze sedmičlenné skupiny pouze 4 týmy. I přes dobré individuální výkony se do playoff se svým týmem neprobojovali Ondra Mach (pardubický kraj, konečné 14. místo), Vojta Kún (Jihočeský kraj, konečné 10. místo) a Matěj Čelakovský (Plzenský kraj, konečné 11. místo). 

Z tatranského pohledu nejpočetněji zastoupené výběry (Praha chlapci - 6 Tatraňáků, Středočeský kraj dívky - 3 Tatraňačky) opanovaly své základní skupiny a do čtvrtfinálových bojů postoupily z prvních pozic. Velkým překvapením turnaje byl výběr Karlovarského kraje se dvěma Tatraňáky Danem Pécem a Vildou Šmídlem, kteří se velkou měrou podíleli na celkovém 6. místě svého týmu. Na stejné pozici se v dívčím turnaji umístila s výběrem Plzeňského kraje i tatranská hráčka Kristýna Bartošová. 

Chlapecký tým Středočeského kraje měl narozdíl od minulé Olympiády ve svých řadách pouze jednoho střešovického zástupce, kterým byl Vojta Panuška. Středočeši po semifinálové prohře s výběrem Prahy dokázali urvat bronz v závěrečných nájezdech utkání o 3. místo a turnaj pro ně i pro Vojtu skončil vítěznou tečkou. 

Velice povedený turnaj prožily Tatranky Bára Lovíšková, Monika Šolleová a Lucka Kubová, které s výběrem Středočeského kraje dokráčely až do finále, ve kterém po výhře 5:3 nad Olomouckým krajem pověsily na krk zlaté olympijské medaile! Neméně úspěšný turnaj prožila i početná skupina 6 Tatraňáků ve výběru Prahy - Tomáš Týc, Adam Kučera, Filip Eliáš, Jakub Pluhař, Šimon Vavroušek a kapitán týmu Vít Hrbáček. Všichni tatranští hráči se výrazně podíleli na zlatém úspěchu pražského výběru, který ve finále zdolal mnohými favorizovaný Moravskoslezský kraj 7:2. 

Děkujeme všem hráčům za příkladnou reprezentaci klubu na Olympiádě dětí a mládeže, gratulujeme všem 12ti medailistům a věříme, že i za 2 roky bude tatranská olympijská účast přinejměnším stejně početná! Níže se podívejte na celkový přehled střešovických hráčů a hráček v jednotlivých krajských výběrech. 

PŘEHLED TATRAŇÁKŮ NA LODM

FLORBAL - CHLAPCI

Hlavní město Praha

Vít Hrbáček, Adam Kučera, Filip Eliáš, Jakub Pluhař, Šimon Vavroušek, Tomáš Týc (trenéři Honza Volák, Jakub Menhart) 

Středočeský kraj 

Vojtěch Panuška

Karlovarský kraj

Daniel Péc, Vilém Šmídl

Plzeňský kraj

Matěj Čelakovský

Pardubický kraj

Ondřej Mach

Jihočeský kraj

Vojtěch Kún 

FLORBAL - DÍVKY

Středočeský kraj 

Lucie Kubová, Barbora Lovíšková, Monika Šolleová

Plzeňský Kraj

Kristýna Bartošová

KONEČNÉ UMÍSTĚNÍ KRAJŮ VE FLORBALOVÉM TURNAJI

KONEČNÉ UMÍSTĚNÍ KRAJŮ NA LODM 2019