Filip Ullmann přestupuje do Kladna

FILIP ULLMANN PŘESTUPUJE DO KLADNA!

Filip Ullmann, florbalový univerzál, který v tatranském dresu působil od sezóny 2008/2009 s roční přestávkou vlivem švédského angažmá v sezoně 2013/14, přestupuje do prvoligového Kladna. Níže si přečtěte hlavní důvody přestupu bývalého kapitána střešovického A-týmu a také shrnutí hráčských úspěchů, kterých za dobu svého působení v Tatranu dosáhl. 

Po deseti letech ve službách střešovického Tatranu se Filip rozhodl pro florbalovou změnu a přestupuje do služeb Kanonýrů Kladno. "Osobně jsem si myslel, že v Tatranu ukončím svou kariéru, ale už téměř rok dojíždím do práce mimo Prahu. Nacházel jsem stále těžší dojíždět domů po trénincích pozdě večer. Vzhledem k tomu, že jsem nechtěl končit s florbalem, jsem po sezoně hledal změnu. Jelikož pracuji na Kladně, tak jsem považoval tuto variantu za pro mě nejlepší řešení. Projekt na Kladně je velmi ambiciózní a těším se na novou kapitolu, kterou beru jako velkou osobní výzvu," komentuje Filip Ullmann svůj přesun do Středních Čech a dodává: "Rád bych poděkoval všem trenérům a dalším lidem, co se kolem florbalu na Tatranu pohybovali a pohybují. Ta práce není většinou vidět, ale jsem rád, že jsem mohl tyto lidi poznat osobně."

Během 10 let působení ve Střešovicích získal Filip celekm 4 mistrovské tituly a byl již od útlého věku součástí týmů legendární tatranské generace. "Každý titul byl specifický, ať už 2 pátá finále či 2 superfinále vyhraná v prodlouženích. Rozhodně i Pohár mistrů, kde jsme porazili Storvretu, Wiler a finále prohráli s SSV Helsinky, mi utkvěl v paměti. V neposlední řadě jsem se učil od hráčů jako byl Johan, Fríďa, Márty nebo Bolek, z čehož myslím profituji dodnes."

I přes řadu odchodů včetně toho svého se bývalý kapitán týmu o budoucnost střešovického florbalu neobává: "Tatran je v rukách Frídi a Menhyho, vůbec se o něj nebojím. Vhodně posílil na některých pozicích a hráči, kteří jsou v zahraničí, se do něj brzy vrátí. Kluky budu nadále sledovat a držet jim palce. Věřím, že v tomto ročníku se podívají do semifinále a tam předvedou solidní výkon."

K přestupu Filipa Ullmanna do Kladna se vyjádřil i generální manažer Jakub Menhart: "Filipův odchod mě mrzí. Byl jedním z nositelů tatranských hodnot a pozitivní lídr v kabině i na hřišti.  Bohužel jeho pracovní vytížení spojené s cestováním a lákavá nabídka Kladna zapříčinila Filipův přestup. Fílovi přeji jen to nejlepší a doufám, že se mu bude dařit jak ve florbalovém, tak osobním a pracovním životě."

Fílo, děkujeme za 10 let v Tatranu a přejeme, ať se Ti daří nejen ve sportovním, ale i osobním životě!