Billá vzpomíná na působení v Tatranu a říká: Po delší době se těším na vše nové

V minulosti již dres s velkým T ve znaku oblékala, nyní se vrátila, aby týmu pomohla na cestě za ještě lepšími výsledky. Třiatřicetiletá Denisa Billá se navíc po delší době těší na nové výzvy.

Ačkoliv v minulosti Denisa Billá nastupovala za Tatran, své jméno spojila především s Ivanti Tigers. V obou klubech navíc nastupovala pod vedením zkušeného trenérského dua Markéta Šteglová - Karolína Šatalíková. Před novou sezónou ale nastal zvrat a zkušená Billá se vrací zpět na místo činu. "Vrátila jsem se do úplně jiného Tatranu, než ze kterého jsem odešla. Snad jediné, co zůstalo stejné je stará a dobře známá Stodola," popisuje.

Přestože hráčka strávila nejúspěšnější část v Tigers, na svůj předchozí klub ze Střešovic vzpomíná jen v tom nejlepším. "Na své první působení v Tatranu vzpomínám moc ráda. S holkama jsme toho hodně zažily. Byly jsme ještě bezstarostná mláďata. Vybavuje se mi i snaha o to vrátit titul zpět na Tatran," vzpomíná na příjemná léta ve střešovickém dresu. A právě k navrácení titulu zpět na Prahu 6 nyní může svému novému týmu dost výrazně pomoct. V Billé přichází trenérovi Pavlu Skazkovi hráčka s čichem na góly - v posledních pěti sezónách jich nastřílela celkem 109. O své roli ale prozatím mluvit nechce, ráda by tuto záležitost přenechala trenérům.

Tatran po sérií neúspěchů prochází obměnou a stabilizací, loni se mu již namísto play-down podařilo probojovat do play-off, kde ale nestačil na svého soupeře a skončil již v prvním kole. Podle Billé je však na čem stavět. "Musím říct, že jsem mile překvapena. Všechny hráčky jsou individuálně velice dobře připravené. A herně jsem také spokojená." Jelikož nic trenéři nepodceňují, nastavili týmu pořádnou dřinu, aby z nich dostali to nejlepší. 

"Máme čtyři společné tréninky, dva z toho jsou v hale. Tady se soustředíme na techniku, hru na menším prostoru, střelbu, ale také na klasickou hru pět proti pěti. Nechybí ani posilování. Další trénink máme kondiční. Ten je více různorodý: od běhání na Hvězdě, v písku nebo na schodech. A v neposlední řadě máme posilovnu," popisuje Billá a přiznává, že se od začátku přípravy potýká se zdravotními problémy: "Na začátku přípravy jsem si poranila kotník."

První zápas nového ročníku Extraligy žen bude pro novou střešovickou akvizici nepříjemný, na zbytek sezóny se ale pořádně těší. "Po delší době se těším na vše v nové sezóně, je to velká výzva. Snad jen vyjma prvního zápasu, bude asi dost zvláštní a těžké postavit se proti Ivanti," zakončuje třiatřicetiletá nová akvizice klubu