Posilujeme organizační složku! Do Tatranu míří Michaela Marešová a vrací se Luděk Beneš

V trenérské i organizační struktuře Tatranu dochází na začátku srpna k velkým změnám! Přečtěte si v článku, kdo se nově stává součástí tatranské cesty!

MICHAELA MAREŠOVÁ NOVOU HLAVNÍ TRENÉRKOU ŽEN

Velkou posilou trenérského štábu se krátce před startem nové sezony stává Michaela Marešová, která nahradí v pozici hlavního trenéra ženského A-týmu Pavla Skazka. Trenérka s velkými hráčskými i trenérskými zkušenostmi nejen z extraligy žen (285 odtrénovaných utkání), ale i z české reprezentace (účast na dvou MS), se od začátku srpna stává novou lodivodkou týmu extraligových žen, který po úspěšné sezoně opět výrazně posílil! "Tatran je značka, tradiční český klub s bohatou historií. Pro mě je to záruka kvalitního a seriózního prostředí pro moji práci." Míša Marešová nebude však v Tatranu působit pouze v pozici hlavní trenérky A-týmu. Od sezóny 2019/20 se představí také v roli šéftrenérky ženské složky, konkrétně elitních týmů dorostenek, juniorek a žen. "V prostředí ženského a dívčího florbalu se pohybuji posledních sedm let, takže převzít právě tato družstva na Tatranu byla logická volba. Je tu spousta šikovných hráček v dívčích kategoriích a postupně se každým rokem zkvalitňuje i kádr žen. Těším se zároveň na spolupráci a předávání zkušeností s členy realizačních týmů všech tří družstev.

Michaela Marešová s sebou do klubu bezesporu přináší obrovské zkušenosti a profesionalitu. V čem však sama vidí své hlavní silné stránky? "Snažím se přistupovat k florbalu poctivě a zároveň z něj nedělat příliš vědu, je to přeci jen jednoduchá hra. Záleží mi na přístupu, přímosti jednání a charakteru hráček. Florbal mě baví, když se dělá pořádně." Na velký rozhovor s Míšou se můžete těšit v příštím týdnu! 

LUDĚK BENEŠ MÍŘÍ K DOROSTENCŮM

Po 8letém působení na tatranských střídačkách završeném dvouletým vedením střešovického A-týmu se po krátké florbalové pauze vrací do klubu Luděk Beneš! Nahradí tak Miroslava Vybírala, který se rozhodl své působení v Tatranu ukončit. Luděk se zapojí do realizačního týmu dorostenců, ve kterém bude působit společně s Jakubem Menhartem, Markem Pochem a další trenérskou posilou Matějem Kurellem, tedy tatranským odchovancem a bývalým kapitánem střešovické juniorky. Realizačnímu týmu bude z pozice vedoucího vypomáhat Radek Brázda. "Upřímně řečeno jsem s trénováním v příští sezóně vůbec nepočítal. Situace se ale nějak vyvinula a bylo potřeba Kubovi a Tatranu pomoci překonat akutní a nečekaný problém s trenérským pokrytím. Dohodli jsme se na spolupráci v širším realizačním tým u dorostenců a já se moc těším na osvědčený team work s Ráďou, ale i na nové výzvy s Menhym, Kurrim a Márou Pochem," zhodnotil svůj návrat na tatranskou střídačku Luděk Beneš. 

KOORDINÁTOREM AKADEMIE ŘEPY A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT JE LUKÁŠ LANGER

Další posilou organizační složky klubu se stává odchovanec, který prošel všemi klubovými kategoriemi a po několika letech v trenérských pozicích přidává ke svému úvazku i pozici koordinátora volnočasových aktivit a zároveň funkci koordinátora Akademie Řepy, která startuje pod záštitou Tatranu Střešovice v  září 2019! "Je mi velkou ctí dostat takovou nabídku. Přijal jsem ji, protože bych se rád podílel na rozšíření povědomí dětí o florbalu a sportu obecně. Jako koordinátor volnočasových aktivit budu mít na starosti prezentovat Tatran na volnočasových festivalech a akcích. V rámci akademie Řepy budu zastřešovat její fungování po trenérské stránce tak, aby vše fungovalo v co nejvyšší kvalitě. Těším se na novou možnost seberealizace!"

VYJÁDŘENÍ GENERÁLNÍHO MANAŽERA JAKUBA MENHARTA

Jsem velmi rád, že se daří postupnými kroky budovat ještě silnější trenérskou a organizační strukturu. V mladém florbalovém prostředí vnímám jako důležité přivádět do klubu osobnosti s množstvím zkušeností, které nás posunou zase kupředu.    

O Michaele Marešové: "Míša je florbalový praktik a trenérka ověnčená úspěchy. Jakmile jsme se dozvěděli o jejím možném konci na Chodově, tak jsme začali okamžitě jednat. Její zodpovědnost bude za týmy dorostenek, juniorek a žen, které zároveň sama povede jako hlavní trenérka. Slibujeme si od ní, že přinese další zkvalitnění naší ženské složky. Chceme postupnými kroky budovat profesionální prostředí v amatérském sportu a Míša je v tomto člověk na svém místě."

O realizačním týmu dorostenců: "Myslím, že se nám podařilo sestavit nejsilnější možný trenérský tým. Mladý talentovaný Tatraňák Matěj Kurell, trenérská a hráčská legenda Luděk Beneš a vedoucí družstva Radek Brázda. Kluci budou mít maximální možné podmínky pro jejich hráčský a lidský rozvoj. Kromě toho je dvojice Beny a Radek záruka vždy pozitivní nálady a prostředí ve kterém bude radost pracovat. Velmi se těším na vzájemnou spolupráci."

O Lukáši Langerovi: "Je před námi velký krok v podobě budování nové florbalové akademie Řepy. Budeme potřebovat vytvořit tým kvalitních lidí s velkým nasazením, kteří pomohou vytvářet základy v zásadě od nuly. Proto i tady vsázíme na osvědčenou tvář v podobě Lukáše Langera. Lukáš bude koordinovat naše působení právě v Řepích a k tomu přidá organizaci volnočasových aktivit, které na Tatranu pořádáme."