Czech Open den první: Muži mají první výhru, ženy zatím bez bodů

Je to konečně tady! Dlouho očekávaný turnaj Czech Open opět po roce rozjíždí své velké kolo. V něm nechybí ani tatranské barvy, a tak společně můžeme doufat v co nejlepší umístění.

Pomyslný první výkop udělaly ženy, které se již v deset dopoledne postavily finským nájezdnicím Eräviikingit. Hned o první branku se postarala zkušená Denisa Billá, na dlouhou dobu šlo ale o poslední branku v podání domácích vyzývatelek. Za stavu 1:2 pro střešovické barvy srovnávala ve dvaatřicáté minutě Liana Matěvosová. V následujících osmi minutách ale Finky přidaly ještě dvě branky a rozhodly o vítězi prvního klání. 

Druhým soupeřem Tatranek byli Bohemians. Byl to opět tým s velký T ve znaku, kdo jako první otevřel skóre, avšak ani tentokrát jej nedokázal udržet. Zeleno-bílé hráčky se vrhly do útoku a dvěma brankami se vyhouply do sedla. Ačkoliv Denisa Billá čarovala seč mohla a posílala jednu přihrávku za druhou, více než další dvě branky Střešovice nevstřelily. Bohemka, tradiční ligový soupeř, toto utkání dovedla do vítězného konce 4:3

Další utkání pak svěřenkyně Michaely Marešové čeká v pátek od 11:40 proti Falunu

To muži měli o něco více času na přípravu, začínali totiž až o půl jedné na poměrně příjemné hale Podvinný Mlýn. Co ovšem už tak příjemné nebylo, byl finální výsledek. Falunští borci se s tím nepárali a pražskému celku na úvod nadělili pět gólů. Druhý zápas byl ale již zábavnější, jelikož los postavil do cesty týmu Milana Fridricha ostravské FBC, které porazili 2:0. Jan Kolísko s Petrem Brautfergerem se pod výhru zapsali každý jednou trefou a zajistili svému klubu první body na turnaji. 

Třetí utkání je na programu v pátek proti SV Wileru-Ersigen opět na Podvinném Mlýně. Jen čas bude jiný než v první hrací den, muži začínají již v 10:40.