Honza Volák míří do švédského Hässelby Hawks

HONZA VOLÁK MÍŘÍ DO ŠVÉDSKÉHO HÄSSELBY HAWKS!

Po 6 letech strávených v Tatranu mění Honza Volák své působiště. Trenéra tatranské akademie a marketingového manažera Tatranu čeká nová výzva v podobě zahraničního angažmá v klubu Hässelby SK Innebandy. "V posledních týdnech a měsících došlo v Tatranu k poměrně výrazným změnám, které znamenají tvorbu nového managementu a tedy i start nové kapitoly klubu. Situaci jsem navnímal tak, že nejvhodnější bylo poskytnout své místo novým tvářím a sám najít nový impuls v dalším osobním rozvoji. Nabídka ze švédského Hässelby byla pro to jako stvořená a načasování je ideální i vzhledem k tomu, že jsem v červnu dokončil školu. Na novou zahraniční výzvu se už moc těším!" Honza mimo své trenérské působení zastával v posledních třech letech pozici marketingového manažera Tatranu. Bude v podobné funkci pokračovat i ve Švédsku? "Dá se říci, že i v Hässelby mě čeká podobná výzva, jako když jsme před šesti lety startovali v Tatranu novou vizi. Klub má velké zázemí a obrovskou hráčskou základnu a je na začátku zajímavé etapy, která mě hodně oslovila. Mimo trénování se budu v klubu podílet na marketingu, klubovém rozvoji a práci s partnery.

Na pozici marketingového manažera nahradí Honzu dlouholetý tatranský brankář a zároveň šéftrenér brankářů Tomáš Fibiger, v pozici hlavního trenéra ročníku 2005 pak Martin Pánek. "Jsem moc rád, že v obou případech se podařilo v klubu najít vhodné nástupce, kteří mohou navázat na moji práci. S Tofim jsme úzce spolupracovali ve všech 3 letech, kdy jsem dělal tatranský marketing, a proto nebude předávání agendy ani navázání z Tomášova pohledu příliš složité. Společně jsme už "naťukli" nové projekty, na jejichž realizaci v jeho podání se moc těším! Loučení s týmem 05 pro mě nebylo moc jednoduché, protože jsem s kluky za ty 2 roky zažil spoustu skvělých momentů a nasbíral nespočet cenných zkušeností jak do další trenérské kariéry, tak hlavně do života. Jsem ale moc rád, že je po mně převezme právě Marťas, který jak pevně věřím naváže na mou dvouletou práci a celý tým před přesunem do prostředí elitních týmů zase o kus posune :).

Jaké projekty se v rámci tříletého marketingového cyklu podařilo realizovat? "Myslím si, že se nám především podařilo stabilizovat značku Tatran a spojit ji s jasně danými kvalitami a principy. I přes výrazné limity se zkvalitnila také produkce domácích utkání a jejich propagace především díky dobré práci Tomáše v oblasti grafiky. Podařilo se také nastartovat 2 nové weby - jak florbalový, tak vloni nový web TJ Tatran a velký kus práce se udělal díky práci celého managementu i v oblasti partnerů a partnerského plnění. Výrazně se zvýšilo množství prezentačních materiálů - ať už aftermovies z tatranských akcí a projektů, nebo fotek z utkání akademie i elitních týmů na tatranském Flickru. Jsem rád, že na závěr svého působení se nám podařilo dotáhnout nový T-Shop, který, věřím, bude v dalších letech důležitou součástí klubové hodnoty."

Ke své nové výzvě se vyjádřil i nastupující marketingový manažer Tomáš Fibiger: "S Volisem jsem spolupracoval dlouhou dobu a dost věcí jsem od něj pochytil, takže by to neměl být tak složitý přechod do jeho marketingové agendy. Určitě z toho mám ale respekt a beru to jako velkou výzvu, protože laťku, kterou tady Volis nastavil bude hodně těžké překonat nebo dokonce jí i tak vysoko udržet. Jdu do neznámého prostředí plného známých lidí, kteří mi s tím určitě pomůžou a pevně věřím, že i na Volise se budu moct kdykoliv s čímkoliv obrátit. Je před námi nová éra Tatranu a já jsem zvědavý na to, jak se mi povede tuto epochu odprezentovat a předat lidem."

Závěrečné slovo Honzy Voláka: "Rád bych poděkoval všem hráčům, hráčkám, trenérům a rodičům, se kterými jsem měl tu možnost po dobu šesti let spolupracovat. Zároveň bych rád poděkoval vedení Tatranu za důvěru, kterou ve mě vkládalo, a konkrétně Jirkovi Jakoubkovi za poskytnutou příležitost být u budování silného klubu s pevnými základy na několik dalších let. Velké díky patří také Kubovi Menhartovi za to, že akceptoval důvody pro mé rozhodnutí. Přeji všem Tatraňákům, aby mohli být a byli hrdí na svůj klub, a aby byl Tatran stále tam, kam patří, tedy na špičce! :)" Jménem celého klubu děkujeme za odvedenou práci a přejeme, ať se daří v novém působišti! "Honzovi přeji hodně štěstí a věřím, že v budoucnu navážeme na naši spolupráci," uzavřel generální manažer Jakub Menhart