Změny v realizačním týmu žen

Michaela Marešová odvedla v Tatranu velký kus práce a podařilo se jí nasměrovat náš ženský tým mezi českou špičku. Ženský tým, který vedla, ještě nikdy nebyl tak blízko Superfinále, za což si zaslouží obdiv i dík. Nyní po třech letech v klubu končí.

Tři sezóny byla Michaela Marešová hlavní trenérkou žen A. Za tu dobu s hráčkami udělala kus práce a posunula je blíž české špičce. Za své působení tým vždy dovedla do play-off. Pomyslnou tečkou za její střešovickou kariérou bylo dotažení týmu až do sedmého utkání v semifinálovém klání, kde k Superfinále scházelo opravdu jen málo.

Tříletá šéftrenérská smlouva Míše vypršela a klub se s ohledem na další dlouhodobý rozvoj ženské složky jako celku rozhodl dát příležitost na pozici šéftrenéra ženské složky dlouholetému asistentovi A týmu, Marku Michálkovi. U ženského A týmu vsadí klub na novou trenérskou dvojici – Marek Michálek, Pavel Hudík.

Tým tak bude mít po třech letech nové vedení v podobě Marka Michálka, kterým bude zajištěna kontinuita a Pavla Hudíka, který dlouhodobě působí v Tatranu jako šéftrenér mládeže. Ve společném vyjádření nastínili, v jaké fázi se tvorba nového realizačního týmu nachází: „Vnímáme posun a cestu, po které se v posledních letech vydal ženský A-tým a plánujeme plynule navázat. V tuhle chvíli nastavujeme role v rámci realizačního týmu, letní přípravu s cílem co nejkvalitnějšího rozvoje hráček z kondičně-silového a zdravotního pohledu.

V ženské složce se soustředíme na další zkvalitnění tréninkového procesu, který bude z velké části podobný u všech týmů ženské složky, tak aby přechod z jednotlivých kategorií byl pro hráčky, co nejsnazší a mohli jsme dlouhodobě zapracovávat do A-týmu žen hráčky z tatranské mládeže.

Rádi bychom tímto Míše poděkovali za práci, kterou v červenočerných barvách odvedla a popřáli jí mnoho štěstí. Míšo, děkujeme!

Podrobný rozhovor s novými trenéry A-týmu žen připravujeme.