Martin Pánek odchází na hostování do prvoligového Znojma

Obránce Tatranu Martin Pánek uzavírá svoji superligovou kariéru a odchází hostovat do prvoligového Znojma.

Sedmadvacetiletý obránce se po sezóně 2021/22 rozhodl ukončit svoji superligovou kariéru, ve které v dresu Tatranu odehrál 86 utkání a v letošním playoff stanul těsně pod vrcholem, když střešovičtí v Superfinále nestačili na Mladou Boleslav.
Do Tatranu přišel Martin Pánek před sezónou 2019/20 právě ze Znojma. Během tří let ve Střešovicích okusil také dres české reprezentace, se kterou se zúčastnil Polish Open nebo kvalifikace o MS.

Florbalka Martina Pánka nicméně na hřebík nemíří, byť na vrcholné scéně už obránce s číslem 79 neuvidíme. Sportovní kariéru si znojemský rodák prodlouží ve své domovině, kam míří na hostování. Se znojemským celkem, se kterým má Tatran navázanou spolupráci, bude hrát 1. ligu mužů.

Herní přechod do Znojma nicméně neznamená jakékoliv omezení fungování Martina Pánka v rámci managementu a sportovního úseku Tatranu, kde zastává roli koordinátora přípravek a kroužků a také je hlavním trenérem kategorie elévů.

" Základem pro toto rozhodnutí byla možnost propojení trojlístku mé práce pro Tatran, udržení kontatku s mužským A-týmem Tatranu a hraní za mateřský klub. S klukama z áčka se úplně neloučím, jelikož budu zastávat pozici pomocného trenéra na většině tréninků. Zároveň se tak budu udržovat v kondici, abych byl 100% připraven na utkání 1. ligy mužů. Nejdůležitější složkou pro mě zůstává práce v managementu Tatranu a role trenéra v tatranské akademii, na které se vůbec nic nemění” dodává sám Martin Pánek.