Nezastavitelný Marek Beneš

Fanoušci na FB rozhodli ve svém hlasování o trojici postupujících do finále ankety ZLATÝ TATRAŇÁK. Veterána a hrajícího asistenta trenéra, Milana Fridricha, doplnilo duo mladíků. Vycházející hvězda slovenského florbalu, Martin Kubovič a teprve 18-letý, ale již člen mužské reprezentace ČR, Marek Beneš.

O vítězi 1.ročníku ankety ZLATÝ TATRAŇÁK rozhodnete svým přímým hlasováním právě Vy, účastníci TATRANSKÉ PÁRTY, která tento pátek 20.5. od 18 hod uzavře soutěžní ročník 2015/2016, ve kterém TATRAN získal dva tituly mistra ČR v kategoriích juniorů a veteránů. Kromě mužské kategorie budou oceněni i nejlepší junior a dorostenec a také žena, juniorka a dorostenka a to uzavřeným hlasováním v rámci svých týmů.

Jak se na uplynulou sezónu i na svou florbalovou budoucnost dívá nezastavitelný lišák Marek Beneš?

Máro, ve svých 18 letech jsi florbalovou kometou. Můžeš nám popsat své florbalové krůčky od kolébky až do plnoletosti, abychom lépe pochopili, kde se to v Tobě vzalo?
Florbal jsem začal hrát v mladších žácích díky trenérské aktivitě mého táty na Chodově, předtím jsem hrál hokej. Po roce hraní obou sportů najednou jsem se rozhodl pro florbal, což moc nechápu, protože v tu dobu jsem byl ve florbale jeden z nejhorších v týmu 😃. Od té doby prostě nějak hraju, ač mám občas sklony se na to vykašlat, ale toho bych asi později litoval stejně, jako když jsem skončil s hokejem.

V letošní sezóně ses stal nejproduktivnějším hráčem týmu (v ZČ 29 bodů v 16 utkáních) a to i přes zranění, se kterým ses potýkal na konci roku 2015 a dvoutýdenní stáž ve Švédsku. Byl to z tvé strany vrchol nebo se v další sezóně můžeme těšit na ještě větší kanonádu?
Sám jsem na tohle zvědav. Ale moje výkony mají stále poměrně vzestupnou tendenci, takže mi z toho jednoduše vychází, že by to mohlo být ještě o něco lepší.

V mužích to letos nevyšlo, za to v juniorech i díky Tobě se podařilo obhájit titul Mistra ČR. Jak podle Tebe dopadnou junioři v další sezóně a kdy se mohou fanoušci mužského elitního týmu těšit na návrat titulu do Střešovic?
Juniory bych určitě znova tipoval na titul, tyto ročníky jsou v Tatranu obrovsky silné. V mužích to asi bude chtít nějaký ten čas, vzhledem ke stále se snižujícímu průměrnému věku, ale může se stát cokoliv, uvidíme.

Tatran bude v příštím ročníku sázet především na mladou krev. Jak vnímáš sou roli v týmu pro další sezónu? Jak bys pro sebe poskládal ideální pětku?
Tým je teď opravdu hodně mladý, ale mně to tak vyhovuje, přeci jen je pak v šatně větší sranda, když mezi námi není tak vysoký věkový rozdíl. Moje role bude asi stejná jako vždy. Góly, body a obecně hlavně útočná hra. Samozřejmě když bude potřeba, mohu hrát i v obraně. Ideální pětky se začnou tvořit až se začátkem sezóny, takže teď je vše ve hvězdách.

Tvůj táta, Luděk Beneš, se stal pro nadcházející období hlavním trenérem mužského týmu. Jak vnímáš pozici otec trenér-syn hráč? Jaké přednosti ale i slabiny může mít toto soukolí?
Nějak to neřeším. Asi jsme už na to zvyklí. Přednosti jsou, že asi tak ví, co ode mě čekat a naopak. Slabin zde moc nevidím, přece jen, florbal není doma většinou hlavní téma. Pojďme k anketě ZLATÝ TATRAŇÁK. Letošní 1.ročník katapultoval do finále Tebe a pak veterána Milana Fridricha a slovenského snipera Maťu Kuboviče. Co bys nám prozradil na své anketové „soupeře“? Nějakou pikantnost …:-D ?
Bude to určitě zajímavý mezinárodní souboj.

Jaké jsou dle Tebe jejich hlavní přednosti?
Maťo je shooter a Fríďa, to je prostě kouzelník.

A otázka na závěr. Proč bys měl anketu vyhrát zrovna Ty?
Nic mě nenapadá. Já hlasoval pro správnýho dříče Radima Fořta a za tím si stojím.

Máro, díky za rozhovor a ať se Ti v pátek zadaří