Matěj Havlas míří do konce sezony do EräViikingit!

Stabilní článek jak tatranského, tak reprezentačního juniorského týmu, byť věkem stále dorostenec - to je střešovický odchovanec a talent Matěj Havlas, který na půl roku zamíří do prostředí finského giganta EräViikingit. Podrobnosti níže!

Střešovický a reprezentační útočník Matěj Havlas bude do konce sezóny oblékat dres finského giganta EräViikingit! Původně měly kroky Matěje směřovat do země tří korunek, vše však nakonec nabralo jiný směr: "Na začátku školního roku se naskytla příležitost strávit sezonu ve Švédsku v partnerském oddílu Pixbo Wallenstam. I přes vstřícný přístup vedení klubu se nám však nepodařilo zajistit bydlení a v žádné z tamních škol nebylo místo", říká střešovický talent. "Oproti tomu v Helsinkách bylo možno vše spojit dohromady a vyplynula z toho ideální varianta. Bydlení mám zařízené v rodině u česko-finského manželského páru a nastoupím na tamní střední školu. Věřím, že to bude skvělá zkušenost a moc se těším," neskrývá Matěj svoje pozitivní očekávání. "Děkuji touto cestou vedení Tatranu Střešovice a samozřejmě i vedení hostujícího klubu EräViikingit za zprostředkování této příležitosti."

Celou situaci okomentoval i sportovní ředitel klubu Jiří Jakoubek: "Tak jako jsme v minulém roce vyslali na zkušenou Filipa, tak letos pokračujeme. Hráči, kteří jsou poslední sezonu dorostenci mají ideální možnost si vyzkoušet zahraniční angažmá předtím, než je může čekat trénování a hraní s A-týmem. Věříme, že se tato možnost bude do budoucna opakovat i pro další hráče a to nejenom v našem partnerském Pixbu, ale i dalších světových oddílech. Matějovi se odkrývá možnost spatřit jeden z největších světových klubů a okusit dlouhodobě finské mládežnické soutěže. Děkuji za spolupráci Markovi Chlumskému a Joonasi Naavovi  za vstřícnost a spolupráci!

Matěj Havlas odcestuje do Finska v lednu a v dresu EräViikingit bude nastupovat až do konce sezóny v nejvyšší finské juniorské soutěži. Držíme Matějovi palce a přejeme, ať si přiveze ze země tisíce jezer co nejvíce zkušeností do další florbalové kariéry!