Martin Czeczinkar po vzájemné dohodě končí své působení v Tatranu Střešovice

Martin Czeczinkar po vzájemné dohodě končí své působení v Tatranu Střešovice 

Ke dnešnímu dni bylo po vzámené dohodě ukončeno působení Martina Czeczinkara v Tatranu Střešovice. Martin zastával v posledních 3 letech funkci šéftrenéra tatranské akademie, kde působil vždy u jedné kategorie i jako hlavní trenér, a v posledních 2 sezónách dovedl střešovické dorostenky ke stříbru a zlatu. V posledním roce navíc pečoval o partnerské oddíly v rámci pilotního projektu Společně rychleji. 

Vzhledem k odlišnostem ve vizích klubu a Martina došlo k vzájemné dohodě, která vyústila v Martinův odchod z klubu. Vyjádření generálního manažera klubu Jakuba Menharta: "Jednalo se o velmi těžké rozhodování. Vzhledem k tomu, že jsem cítil, že Martin není úplně spokojený se svou rolí a já jsem naopak necítil ve všech částech jeho práce maximální nasazení, byla logickým vyústěním vzájemná dohoda o jeho konci v Tatranu. Chtěl bych Martinovi poděkovat za jeho tříletý přínos pro Tatran, který byl bezesporu velký. Martinovy práce si vážíme a přejeme mu vše nejlepší do jeho další trenérské kariéry."

Vzhledem k návaznosti na změny v organizační i sportovní struktuře klubu bylo třeba toto rozhodnutí zprocesovat co nejrychleji. Martin Czeczinkar tedy ve všech svých funkcích v klubu končí ke dni 6.5. O jeho nástupci a všech vyplývajících změnách vás budeme informovat v průběhu tohoto týdne. 

Vyjádření Martina Czeczinkara: "V první řadě bych rád poděkoval Jiřímu Jakoubkovi za příležitost jakou jsem v Tatranu mohl dostat a posouvat Tatranskou vizi. Dále všem hráčům, hráčkám, rodičům, managementu za spolupráci, bohatou vzájemnou inspiraci a zážitky. Mám radost ze sjednoceného pohledu trenérů na herní principy. Věděli jsme přesně co děláme a proč to chceme a za čím si jdeme s jednotlivými ročníky dle koncepční návazností s vysokým standardem požadavků, výzev (testování, video-analýzy, playbooky) směrem k hráčům - trenérům. Mám pocit, že dlouhodobý model rozvoje a směr mládeže jde dobrou cestou. Z každé sezony se lépe a lépe navazuje na rozvoj z předešlých sezon. Poukazují na to i výsledky se závěrem sezony druhoročníkových týmů v chlapecké i dívčí složce umístěné v prvních koších ligových soutěží nebo přibývající počty hráčů/hráček v mládežnických reprezentacích. Generálnímu manažerovi přeji hodně štěstí a sil a vhodný výběr týmu lidí do sportovní struktury, kteří mu pomohou vybudovat něco vyjmečného a dlouhodobého na dalších více než 25 let."

Martin se za 3 roky působení v Tatranu výrazně podílel na tvorbě tatranské vize a metodiky. Jako šéftrenér akademie nastavil základní hodnoty a herní principy, ve kterých bude klub i nadále pokračovat. Martinovi jménem celého klubu děkujeme za odvedenou práci a přejeme mu hodně úspěchů jak v osobním, tak profesním životě!