Do Tatranu míří Denisa Billá, rekordmanka v bodování extraligy žen!

DO TATRANU MÍŘÍ DENISA BILLÁ, REKORDMANKA V BODOVÁNÍ EXTRALIGY ŽEN!

Denisa Billá, extraligová rekordmanka a jedna z nejzkušenějších hráček v extralize žen posílí od nové sezóny řady A-týmu žen Tatranu! Denisa odehrála v základní části nejvyšší soutěže neuvěřitelných 294 zápasů, ve kterých vstřelila 259 branek a 255 asistencí, přičemž v prosinci minulého roku překonala právě rekord základní části extraligy žen čítající 505 bodů. Aktuálně jich má na svém kontě 514.  

Budoucí hvězda ženského florbalu začínala svou kariéru v SSK Future odkud ve svých 16 letech přestoupila do Tatranu, kde působila pod vedením Markéta Šteglová a Karolína Šatalíkova. S těmito dvěma trenérkami strávila Denisa dlouhých 17 let, převážně v dresu Ivanti Tigers Praha. "V Ivanti jsem strávila 17 dlouhých a nezapomenutelných sezón, za každou z nich jsem velice vděčná. Díky tomuto klubu jsem měla svou dosavadní karieru velice úspěšnou. Moc si toho vážím a jsem ráda že i přesto, že to se mnou nebylo vždy jednoduché, jsme to vždy společně zvládli. V klubu jsem prožila polovinu svého života a za vše bych chtěla poděkovat především Markétě Šteglové, Karolíně Šatalíkové a Danielu Hejretovi. Oni mi pomohli se dostat tam, kde dnes jsem. Ale samozřejmě i všem spoluhráčkám se kterýma jsem měla tu čest si zahrát! Byla to dlouhá a neskutečná jízda," říká extraligová i reprezentační rekordmanka. "Tatran jsem si vybrala z několika důvodů. Jedním z nich je i fakt, že Tatran mě přivedl do velkého florbalu a vyrůstala jsem v něm. Další, důvodem je i to, že je mi sympatická jeho hra. Je to mladý tým ve kterém jsou šikovné hráčky které očividně něčeho chtějí dosáhnout," popisuje Denisa důvody svého přesunu do Střešovic. 


REPREZENTAČNÍ KARIÉRA 

Reprezentační starty: 121

Góly: 22 

Asistence: 33

Mistrovství světa: 8x ženy (bronz z MS 2011) a 1x juniorky

PŘÍŠTÍ SEZÓNA BUDE ZASE O NĚCO LEPŠÍ!

Tatranky se dokázaly po 5 letech, ve kterých absolvovaly i cestu mezi dvěmi nejvyššími ženskými soutěžemi, vrátit do playoff extraligy žen. "Tatran se rok od roku zvedal a předváděl lepší výsledky. Loni jsem ho sledovala o něco více než roky před tím. A osobně si myslím že na tom mohl být i maličko lépe než bylo jeho umístění. Přicházel často o některé body dost smolně. Věřím, že příští sezóna bude zase lepší a příjdou i dobré výsledky," říká čerstvá střešovická posila.

Co se změní s příchodem Denisy Billé do Tatranu? "S mým příchodem se rozhodně zvedně věkový průměr (smích). Myslím si, že bych týmu měla přinést díky svým zkušenostem klid v důležitých momentech zápasů.," říká Billá, která se v nejbližších dnech připojí do startu letní přípravy tatranských žen: "Zatím asi nemohu říci, co je největší síla týmu, jelikož jsem se ještě nezapojila do tréninků. Ale věřím, že na to brzy přijdu."

VĚŘÍM, ŽE TO POSUNE CELÝ TÝM O DALŠÍ KUS DOPŘEDU

K přestupu Denisy Billé do Tatranu se vyjádřil i hlavní trenér Tatranek Pavel Skazko: "Denisa patří nepochybně mezi nejzkušenější a nejkvalitnější hráčky, které kdy v ČR hrály, proto jsem moc rád, že se nám společně povedlo domluvit na jejím příchodu do Tatranu. V týmu máme celou řadu mladých a talentovaných hráček, včetně několika juniorských reprezentantek, pro které by měla být Denisa svým přístupem a chutí do florbalu vzorem a věřím, že to posune celý tým opět o další kus dopředu."