Tři měsíce Pavla Sládečka: za své výkony dostal pozvánku do reprezentace

V březnu skončil s áčkem ve čtvrtfinále, v dubnu s mladšími spoluhráči vyhrál KB ligu juniorů a v květnu s nároďákem pomohl Čechům k prvnímu zlatu z mezinárodního šampionátu. Za to vše si devatenáctiletý Pavel Sládeček vysloužil pozvánku od Petriho Kettunena do seniorské reprezentace.

Mezi těmi, jež se do historie českého florbalu nesmazatelně zapsali je i devatenáctiletý tatranský Pavel Sládeček. Spolu s juniorským nároďákem v květnu letošního roku dosáhl na první české zlato. Co na tom, že v juniorské a nikoliv seniorské reprezentaci. I to se počítá! Ačkoliv s Tatranem letos skončil ve čtvrtfinále, sezónu si protáhl o zmiňovaný šampionát v Halifaxu.

"Je to krásný pocit. Jsme první tým v historii českého florbalu, který to dokázal a to už nám nikdo nesebere. Ale doufám, že tenhle titul nebyl pro český florbal poslední," přeje si čerstvý šampión, který neopomíná i skvělou připravenost celého týmu. "Sešla se super parta, která věděla čeho chce dosáhnout a každý věděl, jak a v čem má pomoct týmu." Jen pro doplnění: tým ani jednou na turnaji neokusil chuť porážky.

Tatraňákům dnes skončil čtyřdenní intenzivní dril v Krkonoších, který byl náročný nejen po fyzické stránce. "Je tu spousta nových kluků, kteří se určitě chtějí vejít do hlavní sestavy, takže všichni dávají do tréninků sto procent. Nyní jsme absolvovali kondiční soustředění, které bylo ve velmi vysoké intenzitě. Zhruba měsíce nás čeká ještě hlavně kondiční příprava a v srpnu už se vrhneme i na tu herní stránku, na kterou se určitě všichni těší," popisuje Sládeček a neopomíná i blížící se Czech Open a pohár České pojišťovny

Kromě individuálního trénování a drilu se střešovickým áčkem má Sládeček v diáři poznačený i termín 12.-14.7. To jej pro změnu čeká reprezentační soustředění v Hostivicích. "Rozhodně se těším, bude to další možnost, jak nabrat nové zkušenosti a hlavně ukázat, co ve mně je," netají se a přiznává se, že netuší, jakou roli v nové sezóně bude mít v Tatranu, ale stejně jako v reprezentaci se chce ukázat v dobrém světle