Prague Games: 3 tatranské medaile a nájezdové prokletí

Prague Games 2019: 3 tatranské medaile a nájezdové prokletí 

Floorball Prague Games 2019 s historicky nejvyšší tatranskou účastí 261 hráčů, hráček a trenérů jsou minulostí. V turnaji bojovalo celkem 15 tatranských týmů ve všech 11 věkových kategoriích

NÁJEZDOVÉ PROKLETÍ

Po výsledkově velice slibně rozjetých základních skupinách přišly vyřazovací boje, ve kterých padlo celkem 5 tatranských týmů až v závěrečných nájezdech, a série to byla opravdu černá. V osmifinále byla nájezdová stopka vystavena týmům B13 (1:2SN vs Zug United Red) a G14 (3:4SN vs Zug United White), ve čtvrtfinále pak dovednostní soutěž nezvládl tým B16 (2:3SN vs Göteborg IBF) a B12 RED (3:4SN vs 1. SFK Havířov) a ve finále na Podvinném Mlýně určila prohra v nájezdech stříbro tatranských juniorek. Tým starších žáků 04 v B15 i přes slibné výsledky v základní skupině prohrál ve čtvrtfinále s Bohemkou, tým 01 v kategorii B18 podlehl ve čtvrtfinálové bitvě slovenskému výběru Maskantje, a tým 02 v osmifinále nestačil na silný švédský výběr Team West. Na turnaji výborně hrající dorostenky v G16 neudržely čtvrtfinálový náskok 3:1 a v pražském derby s Chodovem šly dál soupeřky. Naše nejmenší holčičky v kategorii G12 statečně bojovaly, ale v prvním kole Playoff B prohrály o jedinou branku s ukrajinským týmem Yantar. Stejně nebojácně odehrál turnaj i MIX tým elévů a mladších žáků v kategorii B12, který i přes vysoké prohry odehrál 5 zápasů, ze kterých si kluci určitě odnesou cenné zkušenosti! 

Historický úspěch si připsal MIX tým juniorů v B18, který dokázal v základní skupině porazit Snipers Třebíč 3:1 a připsal si tak historicky první výhru na Prague Games! Kluci se s turnajem rozloučili v prvním kole B pavouka prohrou s Frýdkem Místkem. 

STŘÍBRNÉ JUNIORKY

Jediným tatranským zástupcem ve finálových bojích na Podvinném Mlýně byly tatranské juniorky v kategorii G18. Tatranky prošly turnajem naprosto suvernénním způsobem a s pouhými 4 obdrženými brankami v 6 odehraných zápasech. Ve finále je čekal velice dobře známý soupeř Florbal Vítkovice, kterého ve finálové předehrávce v základní skupině dokázaly střešovické hráčky porazit 2:1.  

Velice vyrovnaná a taktická bitva dospěla ve večerních hodinách na Podvinném Mlýně do závěrečných nájezdů. Tatranské turnajové prokletí v dovednostní soutěži bylo bohužel potvrzeno, a protože se z tatranských střelkyň neprosadila ani jedna, zlaté medaile si na krk pověsily soupeřky z Vítkovic. I tak patří našim juniorkám obrovská pochvala a gratulace za předvedenou hru a vzornou reprezentaci klubu! 

BRONZOVÍ STARŠÍ ŽÁCI

Po úvodních nezdarech v turnaji a problémech se střeleckou produktivitou se dokázal tým 05 herně výrazně zvednout a ve čtvrtfinále si vyšlápl na zástupce jedné z nejkvalitnějších florbalových akademií, finské EräViikingit, které kluci zdolali po 4:3 po nájezdech. Závěrečné minuty utkání, vítězné nájezdy a obrovskou tatranskou radost si můžete pustit v záznamu. 

Z organizačních důvodů byl zápas původně rozehraný v Krči přerušen a dohrán v hale na Vinohradech. Děkujeme všem tatranským rodičům, kteří převezli na nastavení krásné čtvrtfinálové bitvy nejen Tatraňáky, ale také všechny hráče finského soupeře. Kluci ve večerních hodinách bohužel nestačili v semifinálovém boji na urputnou obranu lotyšských Rubene a po loňském zlatu si tak na krk pověsili krásné bronzové medaile! Kdo by to byl na začátku turnaje řekl :). 

ZLATÍ T-REXOVÉ! 

Na závěr tu máme krásný příběh téhle super partičky! Tým 08 vstoupil do turnaje v kategorii B12 pro hráče ročníku 2007 a mladší trochu rozpačitě, ale malí T-Rexové si spravili chuť v Playoff B! Dokázali totiž po skvělých výkonech dokráčet až do finále, ve kterém zdolali tým Florbal Mladá Boleslav a na krk si tak zaslouženě pověsili zlaté placky! Obrovská gratulace patří všem hráčům a trenérům a velké poděkování také rodičům za velkou podporu po celou dobu turnaje. 

Podívejte se na záznam finálové bitvy našich malých bojovníků! 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY VŠECH TATRANSKÝCH TÝMŮ: 

KATEGORIE B12 (3 TÝMY)

Tatran Střešovice RED (2007)

Rozlosování + live výsledky

Tatran Střešovice BLACK (2008)

Rozlosování + live výsledky

Tatran Střešovice OPEN CAMPS (MIX 07/08/09)

Rozlosování + live výsledky

KATEGORIE B13 (1 TÝM)

Tatran Střešovice (2006)

Rozlosování + live výsledky

KATEGORIE B14 (1 TÝM)

Tatran Střešovice (2005)

Rozlosování + live výsledky

KATEGORIE B15 (2 TÝMY)

Tatran Střešovice (2004)

Rozlosování + live výsledky

Tatran Střešovice BLACK (MIX 04/05)

Rozlosování + live výsledky

KATEGORIE B16 (1 TÝM)

Tatran Střešovice (2003)

Rozlosování + live výsledky

KATEGORIE B17

Tatran Střešovice (2002)

Rozlosování + live výsledky

KATEGORIE B18 (2 TÝMY)

Tatran Střešovice (2001)

Rozlosování + live výsledky

Tatran Střešovice OPEN CAMPS (MIX 01/02/03)

Rozlosování + live výsledky

KATEGORIE G12 (1 TÝM)

Tatran Střešovice (07 a mladší)

Rozlosování + live výsledky

KATEGORIE G14 (1 TÝM)

Tatran Střešovice (05/06)

Rozlosování + live výsledky

KATEGORIE G16 (1 TÝM)

Tatran Střešovice (03/04)

Rozlosování + live výsledky

KATEGORIE G18 (1 TÝM)

Tatran Střešovice (01/02)

Rozlosování + live výsledky