Vítkovice domácímu Tatranu naložily jedenáct gólů a odjíždí vítězně

Tatranky dobře rozehrály první třetinu, nakonec se ale zkušenějšímu týmu Vítkovic musely sklonit a prohrály doma 4:11.

Ačkoliv byly vítkovické hráčky před zápasem favorizovány, jen málokdo by si tipl, že zápas skončí sedmigólovým rozdílem! Vítkovice šly brzy do vedení, domácí pod vedením trenérky Marešové ale dokázaly skóre otočit ve svůj prospěch a třemi góly se ujaly vedení. Hosté sice dotáhli na rozdíl jediné branky, třetinu ale zakončily vítězně Tatranky. Malé vítězství pro extraligu žen, velké pro Tatranky!

Ačkoliv ženy ubránily zkraje druhé části oslabení, ve třicáté minutě nepohlídaly střelu po zemi a Krzywak poslala Ostravanky do vedení, díky kterému se nadechly k obratu. "Potěšila nás vyhraná první třetina, kde náš mladý kádr ukázal svůj potenciál," vyprávěl po utkání trenér Michálek, jehož trápilo větší množství obdržených branek. Tatranky totiž po gólu Krzywakové inkasovaly v prostřední periodě ještě třikrát.

Gólovou kanonádou hostů pokračovala i poslední dvacetiminutovka, Vítkovice ji ovládly poměrem 5:1, celkově pak zvítězily 11:4. "Utkání ve výborném tempu, ze kterého si odnášíme spoustu zkušeností. Vítkovice ukázaly svou kvalitu. Trochu nás mrzí několik zbytečně obdržených gólů, bez kterých by výsledek vypadal přijatelněji," dodává Michálek.