Ženy hlásí nové posily. Vendula Beránková bude oblékat dres Tatranu.

A-tým žen již před sezónou zaznamenal několik významných posil. Nově do Tatranu z Ivanti Tigers míří reprezentantka Vendula Beránková a Kateřina Pisárová.

Obránkyně Vendula Beránková působila v týmu z Jižního města od roku 2014, kdy přestoupila z FC Bučis Team. Od mládežnických kategorií se objevovala na výběrových regionálních turnajích a od roku 2016 byla součástí juniorské reprezentace, se kterou v roce 2018 získala bronzovou medaili na Mistrovství světa. V současné době je Vendula Beránková v ženské reprezentaci, kterou letos v prosinci čeká 12. Mistrovství světa ve švýcarském Neuchâtelu.

Sama Vendula se k přestupu vyjádřila následovně: „Florbalem žiju od svých šesti let. Začínala jsem v Bučis, kde jsem dostala ty nejlepší herní a týmové základy. Pak jsem přešla do tehdy úspěšného extraligového týmu Ivanti Tigers, ve kterém jsem odehrála 5 sezón. Nicméně směr, kterým se tento klub, zejména v posledních dvou letech vydal, pro mě již nebyl přijatelný, a proto jsem se rozhodla pro změnu. 

Vybrala jsem si Tatran Střešovice, protože je to pro mě záruka kvality, a to nejen na hřišti. Díky nečekaným průtahům s mým přestupem jsem se o tom přesvědčila hned na prvním tréninku. Jsem vděčná holkám z týmu, trenérům a zejména hlavní trenérce Míše Marešové, že mě takto přijali mezi sebe. 

Budu se snažit, abych týmu co nejvíce pomohla v tabulkovém posunu směrem nahoru a tím i k výhodnějšímu postavení do play off.“

Spolu s Beránkovou přestupuje z Ivanti Tigers také Kateřina Pisárová. Tato hráčka si angažmá v Tatranu vyzkoušela již v sezóně 2016, kdy měla podepsaný střídavý start. 

 "Jsem ráda, že se nakonec podařilo dotáhnout oba přesuny z Tigers k nám, zvláště u přestupu Vendy to chtělo notnou dávku vstřícnosti a trpělivosti ze všech stran a za to děkuji.

Vendy je hráčkou, která má přes svůj věk již zkušenosti s mezinárodním florbalem na nejvyšší úrovni. Je naturelem ofenzivní bek s dobrou produktivitou a podporou útoku a doufáme, že nám pomůže také zlepšit naši defenzivní činnost. Zároveň jsem si jistá, že v prostředí Tatranu bude schopná ještě růst a zdokonalovat se. Z pohledu trenérského štábu si pochvalujeme, že v osobě Vendy i Katky dostáváme dříve nebývalou konkurenci i do defenzivních řad týmu, a to nás může posunout kvalitativně výš,"dodává hlavní trenérka žen a současně šéftrenérka ženské složky Michaela Marešová.