Série mezi Tatranem a Chodovem je po víkendu vyrovnaná

Po 1. čtvrtfinálovém víkendu je stav série mezi Tatranem a Chodovem 1:1. O nedělní výhře Chodova rozhodla především poslední třetina. Nyní se boje přesouvají na domácí půdu Tatranu.

V pořadí 2. čtvrtfinálové utkání mezi Tatranem a Chodovem začalo v rychlém tempu. Neuběhlo ani půl minuty a domácí se ujali vedení 1:0. Za 15 vteřin dokázal odpovědět střešovický Filip Langer po asistenci Martina Šindeláře a už v 1. minutě tak byl stav 1:1. Přestřelka na obou stranách se jako prvním vyplatila hráčům Chodova, kteří v 6. minutě opět strhli vedení na svou stranu. Minutu na to tatranští opět vyrovnali po nahrávce Martina Šindeláře, který přesně našel tentokrát Adama Tlapáka. O 3 minuty později přišel gól, který poprvé poslal Tatran do vedení a znovu u něj byl Martin Šindelář, tentokrát již zapsaný jako autor branky. Asistoval mu Filip Langer. Ani Chodov se však s nepříznivým stavem nehodlal smířit a o půl minuty později vyrovnal. Stav 3:3 vydržel i přes velmi rychlé tempo a obstřelování obou branek téměř 10 minut. Půl minuty před koncem třetiny se opět střelecky prosadil Martin Šindelář po asistenci Matěje Havlase. Gól do šatny zajistil Tatranu vedení po 1. třetině 3:4.

Následující třetina začala ve stejném duchu jako ta předchozí. Ve 23. minutě se domácímu týmu podařilo vyrovnat, načež Petr Brautferger o necelou půlminutu později opět dostal Střešovice do vedení. Brautferger byl do konce třetiny ještě vyloučen za sekání. Početní výhoda domácích naštěstí změnu skóre nepřinesla a do šaten se šlo za stavu 4:5 pro hostující Tatran.

Poslední třetina začala o trochu klidněji, což však netrvalo dlouho. Po vyloučení tatranského brankáře, za něhož si šel odsedět trest Papoušek, dokázal Chodov vyrovnat a o 3 minuty později se dokonce dostat do vedení. Následovalo 10 minut bez gólu, ve kterých zářil především střešovický brankář Lukáš Kříž. V 57. minutě přišel další gól domácích, který poprvé dostal jeden z týmů do dvoubrankového vedení. Tatranu již nezbývalo nic jiného než jít do hry v 6, která se mu nakonec nevyplatila. Chodov v poslední minutě už jen upravil skóre gólem do prázdné branky na 8:5.

Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen Martin Šindelář, který byl u 4 z 5 střešovických gólů. Za víkend si tak připsal do tabulky hned 7 bodů. Jakub Menhart komentoval utkání následovně: „Dnes odlišný vývoj utkání. Pro nás se nic nemění, maximálně se připravíme na další zápas a pořádně Chodov na Stodole potrápíme.“