TATRAN SPOLU - otevřený dopis rodičů

Chceme vyjádřit velké poděkování iniciativě tatranských rodičů vzhledem k situaci kolem pandemie COVID-19. Děkujeme a doufáme, že se ukáže síla tatranské komunity, která nám pomůže překonat tuto náročnou dobu.

Milí „Tatraňáci“, 

již několik let jsme my a naše děti členy a fanoušky Tatranu Střešovice, který se každému z nás na nějaké období stal druhým domovem a rodinou. Z důvodů pandemie COVID- 19 jsme teď přišli o vrchol sezóny, o vypjaté zápasy plné adrenalinu a naše děti nejen o sportovní prostředí, které mají tak rádi, ale i o kontakt se svými sportovními idoly a kamarády. 

Po měsíci, kdy jsme se asi všichni tak trochu vzpamatovávali a zvykali si na nové role jako jsou učitelé, kuchaři, motivátoři, trenéři a živitelé v jedné osobě, jsme si přečetly několik zpráv o tom jak na tom některé kluby a neziskovky jsou, jak propouští zaměstnance a trenéry, jak se snižují nebo ruší dotace do sportu ... napadlo nás: A co ten náš Tatran? Jak na tom jsou? Jak to zvládají? Budou se ti naši kluci a holky mít vůbec kam vrátit? Bude je mít kdo trénovat? Jsme si jisti, že většině z nás, a hlavně našim dětem, už pravidelné sportování a parta na Tatranu chybí. A vlastně nám bylo jasné, jak to asi je a vedení Tatranu to jen potvrdilo: 

„Finanční situace Tatranu není dobrá, došlo k výpadku příjmů z pronájmů a za letní akce a turnaje, se kterými se počítalo.“ Proto, po komunikaci z některými z vás a vyjádření jasné podpory, jsme se rozhodli pomoci! 

Kdo jiný než my a kdy jindy než teď? 

Každý zvlášť zřejmě nemůžeme poslat tak velkou částku, která by tuto situaci vyřešila, ale po vzoru fanclubů z jiných sportů jsme se rozhodli oslovit Tatran Střešovice a požádat ho jménem Tatraňáků o zřízení transparentního účtu. 

A tímto oslovujeme a žádáme všechny Vás členy, rodiče členů a fanoušky a příznivce Tatranu, abyste zaslali částku, kterou sami uznáte za vhodnou, a kterou můžete postrádat z rodinných rozpočtů, abychom společně pomohli udržet chod našeho klubu. 

Je nás cca 800 členů-florbalistů a z toho 550 dětí. Každá i malá částka pomůže! 

Transparentní účet pod názvem „TATRAN SPOLU“ č. 2001804579/2010 byl založen v pondělí 4. 5. 2020 u Fiobanky. 

Pohyby na transparentním účtu je možné sledovat přes tento odkaz

Díky předem všem, kdo přispějí. Tatranskou komunitu společně budujeme už leta, a věříme, že tato nesnadná doba nás ještě více spojí. Přejeme všem pevné zdraví a ať už je jen lépe. 

Denisa Cibulková a Cibulky, Draslarovi, Prosovi, Ondra Sádlo, Lucie Šrajerová s rodinou 

a …. další a další ….. 

Díky! 

Denisa Cibulková s rodinou 
"Pro inspiraci: po rodinné poradě posílám za každého ať už bývalého nebo stávajícího člena klubu: Denisa 1000 Janek 800 Kč, Vilém 600 Kč Albert 400 Kč Oskar 200 Kč a Oskar přidává 100 Kč z kasičky - prý za kočku!"

Draslarovi 
"Cítíme to stejně a moc rádi podpoříme a peníze posíláme."

Prosovi 
"I my se těšíme na to, jak začne znovu vše fungovat “jako za starých dobrých časů” a představa, že by to bylo bez Tatranu... je opravdu děsivá!!! Nejenže je to klub, který mě v roce 1998 přivedl k florbalu a seznámil mě z mnoha skvělými lidmi a kamarády, se kterými mám dodnes výborné vztahy a nespočet zážitků...ale vybrali jsme Tatran i pro našeho kluka! Je to pro nás tradice a místo, kde se vždycky snažili vychovávat nejen výborné sportovce, ale a to hlavně skvělé a poctivé lidičky!!! Proto ani my nenecháme Tatran na holičkách a rádi přispějeme. Děkujeme a držíme vám palce Tatraňáci... "

Ondra Sádlo 
"Za mě velice hezky a výstižně napsané. Já se připojuji s maximální podporou a rád půjdu příkladem, takže přiložím ruku k dílu. Pošlu také nějakou částku."
Lucie Šrajerová s rodinou 
"Díky Tatranu se Niky stala součástí skvělé party holek a kluků. Myslím si, že i my, rodiče. Florbal je velikou součástí jejího života... A v této době ji velmi chybí jak on, tak skvělá parta kamarádů... Pokud je možnost Tatranu pomoci, abychom mohli být i nadále součástí, neváháme a pomůžeme... TATRANe, drž se... "