Historický zápis! Tatran porazil SKV a v základní části neztratil ani bod

Florbalisté Střešovic vyvezli poslední superligové kolo do Plzně, kde se postavili týmu SKV.

Svěřenci Milana Fridricha a Luďka Beneše před utkáním převzali z rukou prezidenta Českého florbalu Daniela Nováka trofej pro vítěze základní části a byli krok od historického zápisu v podobě stoprocentní bilance. Královské Vinohrady byly před zápasem desáté a na dálku soupeřily o účast v play-off s Českou Lípou, která měla o bod méně a doma hrála s FBC Ostrava.

Domácí šli do vedení už ve 3. minutě, když se v oslabení dokázal prosadit Matěj Havlas. Chvíli po něm navíc skóroval i Šimek a i když SKV snížilo zásluhou Pinkase, první třetina stejně patřila Tatranu, když jeho vedení ještě umocnili Hanák s Čermákem.

Střešovická dominance pokračovala i po přestávce. Nejdříve se z dálky prosadil podruhé v utkání Matěj Havlas, načež už na 6:1 zvýšil střelou z výběhu Ondřej Němeček. I dále góly přibývaly jen na jedné straně. Už sedmou trefu přidal navrátilec Jakub Kolísko a 40 minut gólově završil ranou do šibenice Jonáš Kreysa.

V poslední třetině přišly chvíle střešovické přesilovky. Tu první využil ve 46. minutě Meliš a jubilejní desátý gól přidal stejným způsobem Marek Beneš, kterému šlo o vítězství v kanadském bodování. To hosté už se další trefy nedočkali a tak jen mohli sledovat, jak jim jedenáctou třešničku sází opět Marek Beneš.

Tatran tak vyhrál poslední zápas základní části 11:1 a během 26 zápasů neztratil jediný bod. Je tak historicky prvním týmem, kterému se to povedlo. Marek Beneše navíc se ziskem 76 bodů ovládl produktivitu celé soutěže. Šťastný konec měl nakonec duel i pro SKV, které i přes prohru postoupilo do předkola.

Tatran Střešovice - TJ Sokol Královské Vinohrady 11:1
branky: 3. Matěj Havlas, 4. David Šimek, 14. Tomáš Hanák, 15. Martin Čermák, 25. Matěj Havlas, 28. Ondřej Němeček, 35. Jakub Kolísko, 40. Jonáš Kreysa, 46. Milan Meliš, 47. Marek Beneš, 60. Marek Beneš - 12. Matěj Horák; rozhodčí: Jiří Dolanský - Vojtěch Sýkora; vyloučení: 1:2; využití: 2:0; diváků: 630; zásahy brankářů: Tomáš Jurco 17 - Roberts Blumbergs 38; po třetinách: 4:1, 4:0, 3:0