Liberec vystavil mužům stopku, Tatraňáci končí v semifinále Poháru

Byla by to asi moc krásná pohádka. S výkony jako na houpačce Fridrichův tým v Poháru porazil Spartu i Chodov, dostat se pak přes Liberec do finále by bylo úžasné. Ale minimálně rok bude muset tento scénář počkat. Tým Zdeňka Skružného si uzmul postup pro sebe.

I přes výhodu domácího prostředí se k duelu s Libercem postavilo bez brankářů pouze třináct borců. Zbytek hráčů byl na Gothia cupu, trenér domácích tak neměl kde jinde brát, aby se mohl postavit výběru Liberce, který přijel v plné sestavě. A právě početní převaha hostů se projevila již v první dvacetiminutovce, kdy dvakrát skórovali, na což se domácí Tatran zmohl jen jednou. 

Stejný scénář se opakoval i v následující periodě, jen v závěrečné třetině byl stav opačný. Skórovaly pouze Střešovice, avšak jen jednou. Za stavu 3:4 jim tak utkání uteklo jenom o kousek. I za ne zcela lehké situace nehledal Fridrich výmluvy na počet hráčů, ale přesně věděl o nešvarech výkonu. "Pořádný florbal jsme začali hrát až od poloviny utkání. I přes velkou řadu šancí v poslední třetině jsme nedokázali dát víc než tři góly. Do zbytku sezóny se z toho musíme poučit." 

Tatran tak končí před branami finále Poháru, přesto došel dál, než týmy jako Vítkovice, Chodov či Mladá Boleslav. Doufáme, že si hráči své kvalitní výkony z těžkých duelů přenesou i do ligy, kde Střešovicím nyní náleží šesté místo v tabulce Tipsport Superligy. Před námi je zbylých osm kol, pak následuje play-off, na jehož konci to snad cinkne. Další utkání čeká muže příští pátek v Ostravě proti místnímu FBC.